Tester

Nyheter i basisutvalget september 2017

Dette er de beste basisnyhetene i september

Dette er de beste basisnyhetene i september

I september er det utenfor allfarvei som gjelder, så er du klar for å introduseres for noe nytt, er det nå du skal handle. Det gjelder både for vin, øl og brennevin.
Aase E. Jacobsen
01 September 2017 - 13:15

 Helt på topp denne gangen er kanskje litt overraskende en rødvin fra Tenerife, men Suertes del Marqués La Solana 2015 har dokumentert storhet allerede i sin tid i bestillingsutvalget.

Tenerife og Suertes har mer å by på

Nå er den altså å få i basis. En annen outsider på topp er Caravaglio Nero du Munti Corinto Nero 2016 som kommer fra øya Salinas utenfor Sicilia og som er laget av en historisk drue.

Her kan du lese mer om corinto-druen

En solid Napa-cabernet får du med Long Meadow Ranc Napa Valley Cabernet Sauvignon 2013, men nå i et helt annet prisleie. Også fra California kommer det sære druer i basishyllene, valdiguie (også kjent som gros auxerrois) er ikke hverdagskost, men LIOCO Valdiguie Lolonis Redwood Valley 2015 er absolutt verd å teste ut.

Også blant hvitvinene er de beste fra utenfor allfarvei, i hvert fall vinmessig. Nok en gang fra Salinas i form av Caravaglio Occhio di Terra Malvasia 2016 samt fra en annen forblåst øy med Santo Santorini Assyrtiko Reserve 2015.

Om ikke utenfor allfarvei så er silvaner ikke det du drikker oftest, men Horst Sauer Escherndorf am Lumpen 1655 Silvaner GG Trocken 2015 kan endre på det. Søker du trygghet, gir Zilliken Saarburg Rausch Riesling GG 2016 og Von Winning Riesling Kieslberg GG 2016 det du trenger.

Ellers er det øl som dominerer blant basisnyhetene med hele 34 produkter. Kinn Kveik er en veldig god elegant og vinøs «take» på det nå så utrolig etterspurte norske gårdsølet.

Her kan du lese mer om hva som kjennetegner denne gamle norske øltradisjonen

Blant andre virkelig gode tilskudd til ølhylla er Ægir Garage Project Røsslyng Heather Blonde Ale, 7 Fjell Rett i Nebbet Double Hopped Double IPA, Abelones Juicy IPA, Kinn Bærtur og Hooker Beer Shore Leave Coconut Truffle Chocolate Porter.

Vi må heller ikke glemme 16 nye brennevin. Deriblant to knallgode og ganske forskjellige norske håndverksgin, Harahorn Gin og Oslo Gin. Samt ikke minst en fantastisk svensk whisky: Box Dàlvve Signature Malt.

 

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her