Ifølge ulike kilder er det ingen definitiv forklaring på navnet Southside som er inspirasjonen til denne drinken. Men at denne cocktailen har sitt utgangspunkt i en fizz - altså med soda - er det godt grunnlag for å hevde og at den derfor kan spores tilbake til 1890-tallet da fizz-drinkene oppstod. Første gang den dokumenteres skriftlig er i 1916-drinkboken Recipes for Mixed Drinks av Hugo Ensslin.
Sommerfriskhet i hver slurk med lime, akevitt og mynte - det er alt som trengs
Les også
Sørsiden - drinkoppskrift med akevitt
Fremgangsmåte
- Putt mynteblader og resten av ingrediensene i en shaker med is.
- Rist hard og dobbeltsil.
Se våre andre drinkoppskrifter med akevitt
Sendt inn av Oslo Håndverksdestilleri
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk
Når både fersk mais og kantarell er å få tak i, må du benytte anledningen, som i denne oppskriften.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Denne måten å bruke fårikålkjøttet på gir enda mer smak
Dette er en perfekt rett til søndagsmiddagen og her kan du virkelig slå deg løs med de gode norske rotgrønnsakene og lammet.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Flekken er faktisk en drink - og en riktig innsmigrende sådan
Snodig navn på en drink, men likevel; Flekken er en både smaksrik og fargesterk kandidat til helgekosen.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Libanon vokser mest på polet – denne produsenten er i særklasse
Enkeltdrueviner både av det ytterst lokale og det mer internasjonale slaget, men alltid biodynamisk dyrket og naturlig laget, det er den for Libanon unike formelen til Maher Harb.
Les hele sakenMais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk
Når både fersk mais og kantarell er å få tak i, må du benytte anledningen, som i denne oppskriften.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Denne måten å bruke fårikålkjøttet på gir enda mer smak
Dette er en perfekt rett til søndagsmiddagen og her kan du virkelig slå deg løs med de gode norske rotgrønnsakene og lammet.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Når pærene er så gode som nå, fortjener de å spille hovedrollen
Søte pærer kombinerer utrolig godt med en smaksrik kremet ost, som gorgonzola eller annen type om du ikke liker blåmuggkarakteren.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Slik velger du vin til fårikål
Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Nyt 8 viner fra en historisk vingård
Nordmenn elsker libanesisk vin! Bli med på denne spennende vinsmakingen og smak hvorfor.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Flekken er faktisk en drink - og en riktig innsmigrende sådan
Snodig navn på en drink, men likevel; Flekken er en både smaksrik og fargesterk kandidat til helgekosen.
Les hele saken