Ukens drink
Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk
Foto: (Oslo Håndverksdestilleri)

Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk

Den kremete og friske fruktige smaken som forbindes med klassikeren Cover Club, forsterkes ytterligere med denne rosa ginen - som er påtenkt et minst like mye omtalt evenement senere i år.
10 Mai 2024 - 11:00

Vi snakker nemlig om Oslo Håndverksdestilleris Pink Gin som er laget i anledningen at prinsesse Martha Louise gifter seg med Durrek Verret i Geiranger i august. Parets initialer pryder også etiketten. Og til denne rosa ginen kommer noe av bringebærene fra Vestlandet.

OHD Pink gin.jpg [569.74 KB]
Initialene til brudeparet er på baksiden

Ifølge daglig leder Espen Tollefsen ved Oslo Håndverksdestilleri oppstod ideen ved en tilfeldighet. Prinsessen har tidligere vært på besøk på destilleriet og vist stor interesse for dets produkter. Og derfra var veien kort til å finne en gin som kunne sammenfatte brudeparets ønsker og Oslo Håndverksdestilleris filosofi.

Espen Tollefsen forteller at nye drinker vil bli utviklet fortløpende framover mot bryllupet.

Vårt forslag Rosa Cover Club er egentlig utviklet til Oslo Håndverksdestilleris andre rosa gin, Oslo Håndverksdestilleri Fjæra rosé Gin, men jeg synes nykommeren fungerer like godt.

Den ekstra dybden i fruktigheten er det  blåbær og solbær som bidrar med. Den er ikke fargejustert, men rundet av med litt sukker. Pink Gin har ikke helt den samme basen som Oslo Håndverksdestilleris Dry Gin som var destilleriets første sidesprang fra kortreistregelen. 

Pink Gin skiller seg derfor fra Fjæra-ginen ved at den ikke er 100 prosent kortreist, det er sitruselementet samt klassiske ginkryddere som korianderfrø er langveisfarende. Pink Gin er heller ikke fatlagret, så her er det bare samspillet mellom frukt og krydder som skaper kompleksitet og dybde. 

Selv om det er en stund til dette mye omtalte bryllupet, er ginen allerede (fra 8. mai) i salg på Vinmonopolet. Kanskje rekker du å få tak i den til 17. mai, hvis ikke finnes det andre rosa ginsorter i basisutvalget som kan løse oppgaven. Selv om jeg vil si at det alltid lønner seg å vente på det beste.

En klassisk Clover Club lages med en blank gin, vermut, bringebær og sitron - vi har selvsagt oppskrifter på den også 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her