Guide
Oppskrifter med gresskar
Foto: (Lilechka75)
Kalkunfilet med bakt gresskar
Fremgangsmåte
- Gni inn kalkunfileten med salt og pepper. Stek det i ovn ved 180 °C i ca. 50 minutter.
- Hul ut gresskar og kok ca. 500 g i 20 minutter til de er møre.
- Mos den kokte gresskaren med en mikser eller gaffel og tilsett honning og smør. Smak til med salt og pepper.
- Bakt gresskar:
- Skjær resten av gresskaret i skiver (3 x 3 cm), legg på en tynn skive med tomat, et lite dryss kardemomme og tynne ringer med rød chili.
- Legg alt i en ildfast form, hell over litt olivenolje og dryss over salt og nykvernet pepper. Bak i ovn på 200°C i ca. 15 minutter.
Server kalkunfileten med bakt gresskar, brokkoli og gresskarpuré. Ønskes det saus til retten foreslår vi en sjysaus smakt til med litt soyasaus og smør.
Tips
I stedet for gresskarpuré kan det passe godt med en potetpuré.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
88 POENG
-
Sør-AfrikaVolum: 0.75 l Pris: 245.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
Lag en deilig gresskargryte
Fremgangsmåte
- Varm 2 ss olivenolje i en panne og brun pølseskivene og kjøttet i ca 5 minutter.
- Overfør kjøttet til en tallerken og tilsett løk og gresskar i pannen.
- Fres i ca fem minutter under stadig omrøring. Ha deretter i vinen og la småkoke i noen minutter.
- Tilsett kjøtt og la retten trekke ved svak varme i 15 minutter til gresskaret begynner å moses. Ta av kokeplaten og varm opp igjen like før servering.
- Varm opp hvitvin eller vann og bløtlegg tomatene i den i minst 10 minutter. Ta dem opp og kryst ut overflødig væske. Kutt i små terninger.
- Like før servering lager du couscousen ved å følge instruksen på pakken (vanligvis går det ut på å koke opp vann tilsatt litt salt, tilsette couscous og la den stå og trekke noen minutter).
- Ha i tomatbiter, olivenolje, urter, avocadobiter og salt og pepper, og bland godt.
Server med godt brød og gjerne en grønn salat.
Se alt det gode du kan lage av et gresskar
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
82 POENG
Forsiden akkurat nå