Lag en deilig gresskargryte
Foto: iStockphoto

Lag en deilig gresskargryte

Gresskargryte med grove pølser, renskåret svine- eller kalvekjøtt skåret i terninger og masse annet godt gir deg en gryterett du kommer til å lage igjen.

Fremgangsmåte

  1. Varm 2 ss olivenolje i en panne og brun pølseskivene og kjøttet i ca 5 minutter.
  2. Overfør kjøttet til en tallerken og tilsett løk og gresskar i pannen.
  3. Fres i ca fem minutter under stadig omrøring. Ha deretter i vinen og la småkoke i noen minutter.
  4. Tilsett kjøtt og la retten trekke ved svak varme i 15 minutter til gresskaret begynner å moses. Ta av kokeplaten og varm opp igjen like før servering.
  5. Varm opp hvitvin eller vann og bløtlegg tomatene i den i minst 10 minutter. Ta dem opp og kryst ut overflødig væske. Kutt i små terninger.
  6. Like før servering lager du couscousen ved å følge instruksen på pakken (vanligvis går det ut på å koke opp vann tilsatt litt salt, tilsette couscous og la den stå og trekke noen minutter).
  7. Ha i tomatbiter, olivenolje, urter, avocadobiter og salt og pepper, og bland godt.

Server med godt brød og gjerne en grønn salat.

Se alt det gode du kan lage av et gresskar

Flere retter med gresskar

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her