Guide
Oppskrifter med gresskar
Foto: (Lilechka75)
Gresskarpai på amerikansk vis
Fremgangsmåte
- Deig:
- Bland alle ingrediensene til deigen. Legg deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet en times tid. Smør en paiform på ca. 26 cm i diameter.
- Kjevle ut deigen mellom plastfolie. Legg leiven over paiformen og trykk den til. Skjær til kanten slik at den blir jevn. Prikk hull med en gaffel.
- Fyll:
- Legg gresskarkjøttet sammen med 1 dl vann i en gryte og la dette småkoke under lokk i ca. 15 minutter. Hell over i en sil og la renne godt av.
- Miks eller mos gresskarkjøttet. Tilsett de andre ingrediensene.
- Hell fyllet i paiskallet og stek midt i ovnen på 200° i ca. 1 time.
Tips: Du kan godt bytte ut eplesidereddiken i deigen med appelsinjuice og erstatte fløten med yoghurt (10 prosent fett) i fyllet.
Lyst på en annen pai så se her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
Gresskarpai
Fremgangsmåte
- Ha mel, smør og salt i en matprosessor. Tilsett vann mens maskinen går og kjør til alt har samlet seg til en stor klump.
- Pakk deigen i plast og la den hvile i kjøleskapet ca en halv time. Da blir den lettere å kjevle ut.
- Smør en stor paiform og trykk paideigen ned i formen. Sett formen kaldt mens du forbereder fyllet.
- Skjær gresskaret i terninger og legg det i en kjele. Hell på vann så det dekker og kok gresskaret til det er mørt. Hell av vannet og damp bitene godt. Mos dem så for hånd eller i en matprosessor.
- Bland alle ingrediensene til fyllet og rør blandingen glatt. Hell gresskarblandingen i formen og stek paien i 15 minutter ved 220 grader. Skru ned temperaturen til 170 grader og stek videre i ca. 45 minutter.
Tips
For å se om paien er ferdig kan du stikke en kniv ned i fyllet. Sitter det ikke noe igjen på kniven, er paien ferdig. La den stå og hvile litt. Pynt med litt pisket krem og fiken og server resten av kremen ved siden av.
Se alt det gode du kan lage av et gresskar
Lyst på en annen pai så se her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå