Fårikål
Ytrefileten er svært anvendelig
Redaksjonen
19 September 2016 - 09:01
Ytrefilet av lam med piperade
Fremgangsmåte
- Brun kjøttet raskt i en stekepanne, etterstek i ovnen på 125 grader i ca. 20 minutter. La det hvile i 10 minutter.
- Piperade:
- Varm opp oljen og surr tomatpuré, paprika, løk, tomater, hvitløk og krydder. Tilsett vin og kraft og kok opp. Smak til piperaden med salt og pepper.
- Skjær kjøttet i biter eller skiver og server med piperade.
- Server med potetpuré eller salat.
Tips:
Vend 3 sammenpiskede egg i piperaden for å gjøre den fyldigere, da kalles den baskisk omelett.
Vend 3 sammenpiskede egg i piperaden for å gjøre den fyldigere, da kalles den baskisk omelett.
Piperade er et klassisk baskisk tilbehør, ikke så altfor ulikt ratatouille. Smaker ypperlig til lammefileten.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå