Bærkaker er et ekstra saftig alternativ
Bærkake i langpanne
Fremgangsmåte
- Kakebunn:
- Dekk en liten langpanne, ca. 25 x 35 cm, med bakepapir. Bland hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og råsukker i en bolle. Tilsett matfett og egg, og arbeid sammen til en deig. Legg deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter. Trykk ut deigen på bakepapiret i langpannen. Forstekes midt i ovnen ved 175 °C i 15 minutter.
- Fyll:
Imens blandes osten og vaniljesauspulveret. Kremfløten og sukkeret vispes stivt og vendes ned i osteblandingen.
Ta ut den forstekte bunnen og bre over ostekremen. Strø over bærene.
Stek i 25 minutter til. Avkjøl.
Skjær kaken i ruter.
Sikt over litt melis før servering.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
Bærkake i liten langpanne
Fremgangsmåte
Pisk smør og sukker lyst og luftig.
Rør inn ett og ett egg. Tilsett melken vekselsvis med mel iblandet bakepulver og vaniljesukker.
Fordel røren i en bakepapirkledd, liten langpanne.
Dryss over bærene (evt. frosne bær trenger ikke å tine først). Stek kaken ved 175 °C i 30-35 minutter.
Dryss eventuelt melis over kaken når den er avkjølt. Kaken er svært saftig og smakfull. Den er også fin å fryse.
Her finner du veldig mange oppskrifter på deilige kaker
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG