Oppskrifter
Krydderkake er alltid populært
Aase E. Jacobsen
19 Juni 2017 - 11:00
Ingefærkake med ostekrem
Fremgangsmåte
- Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
- Ha smør og sirup i en kjele og varm det opp forsiktig til det smelter. Tilsett melk for å avkjøle blandingen.
- Tilsett melk/smørblandingen i eggedosisen under forsiktig omrøring.
- Bland hvetemel, krydder og natron og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.
- Hell røren over i en kakeform/liten langpanne (22 x 32 cm) med bakepapir i bunnen.
- Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 25 minutter. Avkjøl kaken før fyllet smøres på.
- Ha kremost, melis og sitronsaft i en bolle og visp det sammen til en luftig krem. Avkjøl kaken før fyllet smøres på.
Her finner du mange herlige oppskrifter på kaker
Drikke som passer til denne oppskriften
Lett og god krydderkake
Fremgangsmåte
- 1 liter kefir piskes godt. 6 kopper sukker piskes i. 1 hel pk rosiner haes i dette.
- 10 kopper mel, 2 ts nellik, 2 ts malt ingefær, 4 ts malt kanel, 4 ts natron pulver blandes, og vispes/røres godt inn i det våte.
- Røra helles i en godt smurt og melet langpanne. Settes inn i kald ovn. Sett temperaturen på 200 grader.
- Kaken er ferdig etter ca 1 time (men sjekk likevel etter 45 min).
- Deilig god kake om høsten og til jul. Holder seg også lenge myk. Dette er en svært gammel oppskrift.
Her finner du veldig mange oppskrifter på deilige kaker
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå