Oppskrifter
Eplekake både med og uten gluten
Aase E. Jacobsen
19 Juni 2017 - 11:00
Deilig eplekake
Fremgangsmåte
- Smør, sukker, mel og bakepulver smuldres sammen. Rør i sammenpiskede egg.
- Deigen fordeles over i en smurt, rund kakeform. Rens og del eplene i båter som legges tett over deigen.
- Dryss over hakkede mandler, sukker og eventuelt kanel. Stekes i ca. 30 minutter ved 200 grader.
Eplekake serveres varm, lunken eller kald. Pisket krem eller rømme, is eller vaniljesaus er deilig ved siden av.
Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 POENG
-
74 POENG
Glutenfri eplekake
Fremgangsmåte
- Legg alle de tørre ingrediensene i bollen til food processoren. Skjær matfettet i små terninger og tilsett dem. Start maskinen og la den gå til alt er godt blandet.
- Tilsett eggene og la maskinen gå til det er blitt en glatt røre.
- Tilsett melken gjennom matrøret mot slutten av bearbeidingen.
- Smør en rund kakeform på ca 1 ½ liter eller en liten langpanne. Strø den med kokos eller strøbrød. Fyll deigen i formen.
- Skrell eplene og fjern kjernehusene. Skjær dem i båter og legg dem i en plastpose.
- Tilsett sukker og kanel. Rist på posen slik at eplebåtene blir helt dekket av blandingen. Stikk eplebåtene ned i deigen.
- Stek i nedre del av ovnen ved 175 C i 45-50 minutter.
La kaken avkjøles en stund før den tas ut av formen.
Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå