- Panzanella:
- Kutt et kryss i toppen av tomatene og skold dem ved å ha dem i kokende vann noen sekunder før du har dem over i en bolle med isvann. Fjern skinnet og del tomatene i to.,
- Sett stekeovnen på høyeste temperatur. Del paprikaen i to på langs og pensle skinnet med litt olje. Stek dem i stekeovn med skinnsiden opp til de får svarte flekker.
- Ha paprikaen over i en plastpose og la de avkjøle seg. Del paprikaen i pene biter. Skjær loffen i terninger.
- Bland ingrediensene til panzanellaen og smak til med salt, pepper og eddik.
- Sild:
- Skjær hver sildefilet i tre biter og dryss med salt og pepper. Stek dem i olje i varm panne med skinnsiden ned i ca ett minutt.
- Tilsett hvitløk og basilikum i stekepannen og stek videre ett minutt.
- Legg opp sild og panzanella lagvis og pynt med friske urter og oliven.
Her er alle sildeoppskriftene du trenger
Se hvordan du lager kryddersilde her
Se hvordan du lager din egen tomatsild her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig