- Vann ut over nattet og damp pinnekjøtt over bjørkepinner på vanlig måte, ca 2,5 timer.
- Under koketiden, lag rotmos ved å dampe (eller koke i litt vann) grønnsakene i biter hver for seg, og mos dem varme sammen med smøret i food processor eller med moser til ønsket konsistens.
- Bland inn ingefær, og spe med kokosmelk til passe konsistens. Smak til med krydder og pepper. Mosen skal ha en klar kryddersmak. Smak til slutt til med salt, men husk at pinnekjøttet er salt i seg selv.
- Kok poteter på vanlig måte.
- Mot slutten av koketiden for pinnekjøttet, varm opp honning, og spe med noe væske fra pinnekjøttet. Det skal være tyktflytende.
- Sett stekeovn på 200 grader, helst overvarme, men ikke grill.
- Når pinnekjøttet er ferdig kokt, legg det i langpanne og pensle rikelig med honningen. Stekes til pinnekjøttet har fått en sprø overflate (pass på at det ikke blir tørt), ca 5 minutter. Ta ut og pensle et lett strøk honning over.
- Strø hakket fersk koriander over potetene før servering.
Pinnekjøtt er enklere enn du tror
Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten
Ekstra godt pinnekjøtt tilbereder du slik
Lag ditt eget pinnekjøtt og vossakorv
Flere gode oppskrifter med pinnekjøtt
Og av restene kan du lage dette
Røkt eller urøkt pinnkjøtt kan du lese mer om her
Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen
Kjøtt
Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove
Fisk
Lutefisk Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør
Koldtbord, pålegg og småretter
Pålegg Småretter Tilbehør
Julekaker og desserter
Julekaker Juledesserter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig