Honningglasert pinnekjøtt på thaivis

Honningglasert pinnekjøtt på thaivis

Fremgangsmåte

  1. Vann ut pinnekjøttet i to døgn og damp pinnekjøtt over bjørkepinner på vanlig måte, ca 2,5 timer.
  2. Under koketiden, lag rotmos ved å dampe (eller koke i litt vann) grønnsakene i biter hver for seg, og mos dem varme sammen med smøret i food processor eller med moser til ønsket konsistens.
  3. Bland inn ingefær, og spe med kokosmelk til passe konsistens. Smak til med krydder og pepper. Mosen skal ha en klar kryddersmak. Smak til slutt til med salt, men husk at pinnekjøttet er salt i seg selv.
  4. Kok poteter på vanlig måte.
  5. Strø hakket fersk koriander over potetene før servering.
  6. Mot slutten av koketiden for pinnekjøttet, varm opp honning, og spe med noe væske fra pinnekjøttet. Det skal være tyktflytende.
  7. Sett stekeovn på 200 grader, helst overvarme, men ikke grill.
  8. Når pinnekjøttet er ferdig kokt, legg det i langpanne og pensle rikelig med honningen. Stekes til pinnekjøttet har fått en sprø overflate (pass på at det ikke blir tørt), ca 5 minutter. Ta ut og pensle et lett strøk honning over.

Pinnekjøtt er enklere enn du tror

Flere gode oppskrifter med pinnekjøtt

Lag ditt eget pinnekjøtt og vossakorv 

Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten

Ekstra godt pinnekjøtt tilbereder du slik

Og av restene kan du lage dette

Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen

Kjøtt
Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove 

Fisk
Lutefisk
 Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør 

Koldtbord, pålegg og småretter
Pålegg
 Småretter Tilbehør 

Julekaker og desserter
Julekaker  Juledesserter 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Per Harald Strøm

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pinnekjøtt a la crispy duck

Pinnekjøtt a la crispy duck

Fremgangsmåte

  1.  Varm pinnekjøttet lett. Da er det lettere å rense for bein og brusk.
  2. Riv det opp og sprøstek det i panne eller i ovnen.
  3. Kutt agurk og purre i tynne strimler. 
  4. Varm pannekakene etter bruksanvisningen på pakken. 

Slik lager du Pekingand

Pinnekjøtt er enklere enn du tror

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pinnekjøtt szechuan med kokosris

Pinnekjøtt szechuan med kokosris

Fremgangsmåte

  1. Plukk pinnekjøttet i mindre biter og legg dem til side.
  2. Skrell hvitløk og ingefær og hakk det fint. Fres det i en stekepanne med rapsolje.
  3. Tilsett brunt sukker, ketsjap manis, eddik, hel chili og szechuanpepper. Ha vann i pannen og kok til det begynner å tykne.
  4. Kok ris som angitt på pakken, men bytt ut halvparten av vannet med kokosmelk. Tilsett sukker og kok opp.
  5. Ha pinnekjøttet i sausen og kok til det blir enda tykkere.
  6. Ha i strimlet løk og vårløk helt på slutten og vend det inn. Dryss over sesamfrø rett før servering. 

Tips: Blir sausen for tykk kan du bare spe den ut med vann.

Pinnekjøtt er enklere enn du tror 

Pinnekjøtt på julaften? 

Lag ditt eget pinnekjøtt og vossakorv

Flere gode oppskrifter med pinnekjøtt

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her