Pinnekjøtt oppskrifter
Honningglasert pinnekjøtt på thaivis
Fremgangsmåte
- Vann ut over nattet og damp pinnekjøtt over bjørkepinner på vanlig måte, ca 2,5 timer.
- Under koketiden, lag rotmos ved å dampe (eller koke i litt vann) grønnsakene i biter hver for seg, og mos dem varme sammen med smøret i food processor eller med moser til ønsket konsistens.
- Bland inn ingefær, og spe med kokosmelk til passe konsistens. Smak til med krydder og pepper. Mosen skal ha en klar kryddersmak. Smak til slutt til med salt, men husk at pinnekjøttet er salt i seg selv.
- Kok poteter på vanlig måte.
- Mot slutten av koketiden for pinnekjøttet, varm opp honning, og spe med noe væske fra pinnekjøttet. Det skal være tyktflytende.
- Sett stekeovn på 200 grader, helst overvarme, men ikke grill.
- Når pinnekjøttet er ferdig kokt, legg det i langpanne og pensle rikelig med honningen. Stekes til pinnekjøttet har fått en sprø overflate (pass på at det ikke blir tørt), ca 5 minutter. Ta ut og pensle et lett strøk honning over.
- Strø hakket fersk koriander over potetene før servering.
Pinnekjøtt er enklere enn du tror
Flere gode oppskrifter med pinnekjøtt
Lag ditt eget pinnekjøtt og vossakorv
Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten
Ekstra godt pinnekjøtt tilbereder du slik
Og av restene kan du lage dette
Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen
Kjøtt
Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove
Fisk
Lutefisk Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør
Koldtbord, pålegg og småretter
Pålegg Småretter Tilbehør
Julekaker og desserter
Julekaker Juledesserter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
92 POENG
-
91 POENG
-
87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
85 POENG
Pinnekjøtt a la crispy duck
Fremgangsmåte
- Varm pinnekjøttet lett. Da er det lettere å rense for bein og brusk.
- Riv det opp og sprøstek det i panne eller i ovnen.
- Kutt agurk og purre i tynne strimler.
- Varm pannekakene etter bruksanvisningen på pakken.
Pinnekjøtt er enklere enn du tror
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Pinnekjøtt szechuan med kokosris
Fremgangsmåte
- Plukk pinnekjøttet i mindre biter og legg dem til side.
- Skrell hvitløk og ingefær og hakk det fint. Fres det i en stekepanne med rapsolje.
- Tilsett brunt sukker, ketsjap manis, eddik, hel chili og szechuanpepper. Ha vann i pannen og kok til det begynner å tykne.
- Kok ris som angitt på pakken, men bytt ut halvparten av vannet med kokosmelk. Tilsett sukker og kok opp.
- Ha pinnekjøttet i sausen og kok til det blir enda tykkere.
- Ha i strimlet løk og vårløk helt på slutten og vend det inn. Dryss over sesamfrø rett før servering.
Tips: Blir sausen for tykk kan du bare spe den ut med vann.
Pinnekjøtt er enklere enn du tror
Lag ditt eget pinnekjøtt og vossakorv
Flere gode oppskrifter med pinnekjøtt
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 274.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
82 POENG
-
81 POENG
-
79 POENG