- Plukk pinnekjøttet i mindre biter og legg dem til side.
- Skrell hvitløk og ingefær og hakk det fint. Fres det i en stekepanne med rapsolje.
- Tilsett brunt sukker, ketsjap manis, eddik, hel chili og szechuanpepper. Ha vann i pannen og kok til det begynner å tykne.
- Kok ris som angitt på pakken, men bytt ut halvparten av vannet med kokosmelk. Tilsett sukker og kok opp.
- Ha pinnekjøttet i sausen og kok til det blir enda tykkere.
- Ha i strimlet løk og vårløk helt på slutten og vend det inn. Dryss over sesamfrø rett før servering.
Tips: Blir sausen for tykk kan du bare spe den ut med vann.
Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Pinnekjøtt er enklere enn du tror
Lag ditt eget pinnekjøtt og vossakorv
Flere gode oppskrifter med pinnekjøtt
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig