Det er ikke rart at pinnekjøttet ikke er så populært på Østlandet som det er på Vestlandet og i særdeleshet her i Rogaland. Jeg har 40 års erfaring med pinnekjøtt, og på Østlandet gjøres ofte en stor feil. I alle oppskriftene som er laget av østlendinger står det at pinnejøttet skal koke til kjøttet løsner fra beina, ca. 2 timer.
Nei, nei, nei....
Da er kjøttet halvkokt. Kok det i 4 timer og du vil nyte ditt livs beste pinnekjøtt. Da er det skikkelig mørt og smakfullt fordi en del av fettet har kokt inn i selve kjøttet.
Og bruk for all del ikke tørre bjerkepinner som du kjøper i butikk. Da kan du like godt bruke rist. Gå ut i skogen og finn unge bjørketrær som du kutter noen greiner fra. Spikk av mesteparten av barken og lag et gitter på bunnen av gryta. Jo mer sevje det er igjen i greinene jo bedre blir smaken på pinnekjøttet. Slik lager man godt gammeldags pinnekjøtt.
Jeg har gitt mange råd om å koke pinnekjøttet i 4 timer i stedet for 2 og samtlige har kommet tilbake til meg og takket for tipset. De forteller meg at pinnekjøttet aldri har smakt bedre.
Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.
Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.