Knusktørr Mosel-riesling er nærmest et krav fra det tyske markedet, men har aldri hatt noen stor status her til lands. Til det er mange viner rett og slett for slanke til at fraværet av restsødme blir noen suksess. Men denne testen viser likevel at det fi
Om QBA ofte er god valuta, er kabinett det i enda større grad. Her får du viner med nok kropp til å følge selv sterkt krydrete retter og med syrer som renser opp etter selv det tøffeste fettet. At vinene kommer fra en toppårgang som 2007 bidrar naturlig n
En QBA fra Mosel er ofte et godt kjøp. Men her som alltid er kvaliteten avhengig av at avsender har et godt navn. Og ikke minst at årgangen er god. Jo flere 2007 qba som kommer på markedet, jo bedre!
Ung Mosel-spätlese bør legges i kjelleren for å bli kvitt "hvalpefettet". Drikkes den ung, må den få litt krevende aromaer og ingredienser å jobbe med. Som kandidat for langt opphold vinkjelleren derimot er slik vin sublim.
Dette er noe av det ypperste Mosel-dalen kan frembringe, men også disse vinene, og særlig auslese, bør lagres lenge for å kunne vise sitt fulle potensial.
Gérald Passedat er den første marseillechefen som oppnår tre stjerner i Guide Michelin. Hans lette og raffinerte kjøkken er en hymne til Middelhavet som gir ham alle hans kjære råvarer.