Nyhet - Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 11 April 2013 - 10:10

    Helt spesielt gode kanelsnurrer

    Det som gjør disse kanelsnurrene ekstra gode er en «hemmelig» ingrediens. Les oppskriften, så finner du løsningen.
    11. april 2013
  • 08 April 2013 - 00:59

    Slik pølser skal smake

    At København har noe som vi her nord savner, kommer vel ikke som en overraskelse. Men selv blant byens mange slakterbutikker, er slakter Svendsen noe for seg selv. Og pølsene hans er til å dø for.
    08. april 2013
  • 05 April 2013 - 12:00

    Ny giv for kaketempelet

    Etter mer enn 20 år holder Bacchus fortsatt koken som en av hovedstadens sikreste kort for så vel "kaffe og kake", som for velsmakende småretter og ikke minst vin med særpreg og renhet.
    05. april 2013
  • 02 April 2013 - 06:00

    Svinekoteletter med italiensk vri

    Svinekoteletter ligger ikke øverst på trendtoppen her til lands. Men med en gang de strippes for surkål og ikles italienske farger, får pipa en annen lyd. Prøv denne enkle oppskriften. At det må bli italiensk i glasset, er kanskje ikke overraskende.
    02. april 2013
  • 28 Mars 2013 - 12:00

    Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

    Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.
    28. mars 2013
  • 21 Mars 2013 - 13:10

    God påske med appelsin- og sjokoladeterte

    Vi bare må ha appelsin og sjokolade til påske. Her er oppskriften på en kake du garantert kommer til å elske.
    21. mars 2013
  • 21 Mars 2013 - 00:59

    Dagens rett for påsken 2013

    Lam, egg, appelsiner og sjokolade er kanskje de ingrediensene vi mest forbinder med påske. Her finner du alle Dagens rett for påskens gleder og inspirasjon.
    21. mars 2013
  • 19 Mars 2013 - 13:41

    Litt pølsehistorie

    Pølser er en ekte hverdagshelt. Men visste du at de langt fra er noe særnorsk, eller for den saks skyld europeisk fenomen, og at pølsehistorien er flere tusen år lang?
    19. mars 2013
  • 14 Mars 2013 - 13:00

    Lekker kake med nøtter, sjokolade og bringebær

    En bunn av valnøtter og mørk sjokolade, toppet med hjemmelaget bringebæris. Denne kaken får garantert ben å gå på. Her er oppskriften.
    14. mars 2013
  • 21 Februar 2013 - 14:10

    Bak en stor porsjon skillingsboller

    Skillingsboller er en bergensk spesialitet, men det er ikke bare bergensere som blir i godt humør av disse saftige bollene med kanel i svingene.
    21. februar 2013
  • 15 Februar 2013 - 11:00

    Saken er biff

    Oksekjøtt er i motsetning til mange andre råvarer alltid forbundet med noe positivt. Det du kanskje ikke visste er at den sågar er nært knyttet til smakssansen.
    15. februar 2013
  • 13 Februar 2013 - 06:00

    Den nye franske luksus

    Satsingen på fransk støroppdrett har sørget for at den resulterende kaviaren er blitt konkurransedyktig ikke bare på pris, men også kvalitet. Den bidrar dessuten til å bevare det lille som er igjen av villstør i verden.
    13. februar 2013
  • 12 Februar 2013 - 14:31

    Lykkelige dyr gir godt kjøtt

    Det er få steder i verden du får bedre kjøtt enn i Skottland. Det er takket være stor satsing på avl, godt fôr og utegang året rundt. I det hele tatt svært naturlig oppdrett med stort fokus på dyrevelferd.
    12. februar 2013
  • 11 Februar 2013 - 01:03

    Slik jobber de på Norges beste restaurant

    På Maaemo er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Bak alt som serveres ligger en god historie. Alt pakket inn i et økologisk og kortreist konsept. Som belønnes med både stjerner og priser.
    11. februar 2013
  • 09 Februar 2013 - 03:40

    Fet og sunn luksus med brioche

    Det finnes alternative måter å feite seg opp på enn boller med krem.
    09. februar 2013
  • 01 Februar 2013 - 13:18

    Ducasses darling

    Adourable betyr ”elskelig”, noe som bør hylles, berømmes. Alain Ducasses restaurant i New York, Adour, har sitt navn fra hans barndoms elv. Men med Adour er det vel så mye vinen som hylles.
    01. februar 2013
  • 31 Januar 2013 - 14:28

    Restaurant 5 bord er et must i Trondheim

    Andreas Espnes på 5 bord lokker trondhjemmere med champagnelunsj på lørdager. De lar seg friste takket være gunstige priser på både bobler og mat. Også på kveldstid, men da med langt flere serveringer.
    31. januar 2013
  • 30 Januar 2013 - 18:05

    Hummersuppe med blomkål til Bocuse d'Or-festen

    Vi håper på gull til Ørjan Johannessen i årets Bocuse d'Or som avgjøres i Lyon i dag, og det er klart vi serverer deg en av rettene hans! Her kan du også følge konkurransen live.
    30. januar 2013
  • 30 Januar 2013 - 08:00

    Mer enn spagetti

    Lang tynn pasta er favoritt blant pastatypene. Men slik pasta er mer enn spagetti. Her er oversikten.
    30. januar 2013
  • 29 Januar 2013 - 12:30

    Kunsten å kutte parmesan

    Å bli parmesankutter er absolutt noe hokus-pokus. Ekte Parmeggiano Reggiano veier 40 kilo, og det kreves mange års erfaring for å kunne hanskes med disse gylne ostene på profesjonelt vis.
    29. januar 2013
  • 28 Januar 2013 - 08:49

    Hummeren - havets kardinal blir kommersiell

    Etter ti år med forskning på landbasert oppdrett av hummer leverer nå gründer-virksomheten på Kvitsøy porsjonshummere av ypperste kvalitet. Norges finalist i årets Bocuse d'Or, Ørjan Johannessen, gir deg her de beste oppskriftene.
    28. januar 2013
  • 25 Januar 2013 - 13:56

    Oksymoroner på kjøkkenet

    Nei, det dreier seg verken om smittsomme sykdommer, uønskete mikroorganismer eller teknologiske duppeditter. Derimot et språklig fenomen fra retorikken som kommer til nytte når vi skal forstå hvorfor en mattrend oppstår.
    25. januar 2013
  • 17 Januar 2013 - 13:10

    By på en saftig epleostekake

    I dag kan du sitere Ole Brumm og si ja takk, begge deler! Denne uken gir vi deg nemlig oppskriften på en utrolig saftig og smakfull epleostekake.
    17. januar 2013
  • 15 Januar 2013 - 16:43

    Raspeball er real vinterkost

    Norsk cowboymat kan vestlendingens favorittspise raspeball med vossakorv og salt fårekjøtt kalles. Men hva drikker vi til mat med en slik utpreget karakter?
    15. januar 2013
  • 22 Desember 2012 - 10:10

    Slik får du fart på pepperkakemuffins

    Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.
    22. desember 2012