Selv om det nå alltid finnes friske bringebær i butikken, smaker fryserens egenplukkete aller best. Var du ikke blant de ivrigste bærplukkerne i fjor sommer, er også butikkens frysedisk et godt alternativ.
Det kan vel knapt gjøres mer fristende enn denne ukens bringebæris på nøttebunn. Men før du lar deg rive med, husk at denne kaken trenger minst fire timer i fryseren før den er ferdig
Bringebæris på nøttebunn
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 175 grader. Til nøttebunnen trenger du en rund, smurt kakeform på ca 24 cm i diameter.
Legg til side de peneste bringebærene til pynt.
Stivpisk eggehvitene i en helt ren bolle og tilsett sukkeret litt etter litt. Pisk til du får en stiv og blank marengs.
Vend inn nøtter og sjokolade og hell blandingen i den smurte kakeformen.
Stek kaken midt i ovnen i ca 35 - 40 minutter. Avkjøl nøttebunnen i formen.
Løsne kaken med en spiss kniv, men la den være i formen.
Gni deretter de moste bringebærene gjennom en sikt slik at steinene blir igjen og du får en silkemyk puré. Kast steinene.
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. I en annen bolle pisker du fløten til krem.
Bland krem, eggedosis og bærpuré. Hell isen over kaken og frys alt i minst fire timer.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 POENG