Nyhet - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 01 Februar 2013 - 13:18

    Ducasses darling

    Adourable betyr ”elskelig”, noe som bør hylles, berømmes. Alain Ducasses restaurant i New York, Adour, har sitt navn fra hans barndoms elv. Men med Adour er det vel så mye vinen som hylles.
    01. februar 2013
  • 31 Januar 2013 - 23:13

    Lucio Mastroberardino er død

    En av Italias fremste vinmakere døde onsdag, 45 år gammel.
    31. januar 2013
  • 31 Januar 2013 - 14:28

    Restaurant 5 bord er et must i Trondheim

    Andreas Espnes på 5 bord lokker trondhjemmere med champagnelunsj på lørdager. De lar seg friste takket være gunstige priser på både bobler og mat. Også på kveldstid, men da med langt flere serveringer.
    31. januar 2013
  • 31 Januar 2013 - 13:10

    Ostekake med lønnesirup og karamelliserte nøtter

    Ukens kake er kanskje ikke direkte smellvakker, men det glemmer du med en gang du tar en bit. Denne oppskriften må bare prøves, smaken er fantastisk!
    31. januar 2013
  • 31 Januar 2013 - 06:00

    Lagringsdyktig alternativ fra Loire

    Selv om rødvinene fra Loire rent druemessig har et visst slektskap med Bordeaux, og lagringspotensialet er på høyde med de mer berømte slektningene, er stilen en annen.
    31. januar 2013
  • 30 Januar 2013 - 19:39

    Ørjan premiert for beste fiskerett

    Det ble ingen edel medalje for Ørjan Johannessen (27) i årets Bocuse d'Or, men beste fiskerett - det fikk han premie for.
    30. januar 2013
  • 30 Januar 2013 - 18:05

    Hummersuppe med blomkål til Bocuse d'Or-festen

    Vi håper på gull til Ørjan Johannessen i årets Bocuse d'Or som avgjøres i Lyon i dag, og det er klart vi serverer deg en av rettene hans! Her kan du også følge konkurransen live.
    30. januar 2013
  • 30 Januar 2013 - 15:26

    De Historiske åpner dørene for fire nye

    Bocuse d’Or-deltaker Ørjan Johannessen blant dem som slapp gjennom nåløyet.
    30. januar 2013
  • 30 Januar 2013 - 14:49

    Klovn lover «fede aftener»

    Casper Christensen fra «Klovn» i spissen for stjernelag på ny restaurant i København.
    30. januar 2013
  • 30 Januar 2013 - 13:38

    Historiske hoteller på servicetoppen

    De Historiske tapetserer pallen i gjestenes kåring.
    30. januar 2013
  • 30 Januar 2013 - 12:50

    Kokkelandslaget skal trene sykehjemskokker

    Kjøkkensjefer på sykehjem skal lære å lage mer fristende mat for de eldre.
    30. januar 2013
  • 30 Januar 2013 - 12:49

    Hemmelig kokk bak de kongelige måltider

    Hvem er kong Harald og dronning Sonjas nye kjøkkensjef?
    30. januar 2013
  • 30 Januar 2013 - 12:41

    Åpner to milliarder flere flasker i 2016

    Og det er en særlig en type vin som drar opp forbruket, ifølge nytt «vinvarsel».
    30. januar 2013
  • 30 Januar 2013 - 08:00

    Mer enn spagetti

    Lang tynn pasta er favoritt blant pastatypene. Men slik pasta er mer enn spagetti. Her er oversikten.
    30. januar 2013
  • 30 Januar 2013 - 06:00

    Ren og rimelig rødvin

    Denne produsenten lager veldig ren og god vin av områdets tradisjonelle druer.
    30. januar 2013
  • 29 Januar 2013 - 13:55

    Biodynamien forsterker terroiret

    Christian Leperchois på Domaine des Carabiniers er en av pionerene innen først økologisk, så biodynamisk druedyrking i Sør-Frankrike. Det har slett ikke vært en vei uten hindringer, men belønningen er viner som uttrykker sitt terroir maksimalt.
    29. januar 2013
  • 29 Januar 2013 - 12:30

    Kunsten å kutte parmesan

    Å bli parmesankutter er absolutt noe hokus-pokus. Ekte Parmeggiano Reggiano veier 40 kilo, og det kreves mange års erfaring for å kunne hanskes med disse gylne ostene på profesjonelt vis.
    29. januar 2013
  • 29 Januar 2013 - 09:00

    Lie og Johansson til Bagatelle

    Robert Lie og Niklas Johansson vender tilbake til Bygdøy Allé.
    29. januar 2013
  • 28 Januar 2013 - 15:33

    Halv pris i taxfree-en

    Denne sørafrikanske vinen er billigere enn noensinne akkurat nå.
    28. januar 2013
  • 28 Januar 2013 - 14:51

    Auksjonprisene sank

    Nedgang i markedet etter rekordåret 2011.
    28. januar 2013
  • 28 Januar 2013 - 08:49

    Hummeren - havets kardinal blir kommersiell

    Etter ti år med forskning på landbasert oppdrett av hummer leverer nå gründer-virksomheten på Kvitsøy porsjonshummere av ypperste kvalitet. Norges finalist i årets Bocuse d'Or, Ørjan Johannessen, gir deg her de beste oppskriftene.
    28. januar 2013
  • 27 Januar 2013 - 12:51

    Popper opp med trestjerners til sjøs

    Michelin-restauranten De Librije ankommer Stavanger ombord på cruiseskip.
    27. januar 2013
  • 25 Januar 2013 - 13:56

    Oksymoroner på kjøkkenet

    Nei, det dreier seg verken om smittsomme sykdommer, uønskete mikroorganismer eller teknologiske duppeditter. Derimot et språklig fenomen fra retorikken som kommer til nytte når vi skal forstå hvorfor en mattrend oppstår.
    25. januar 2013
  • 25 Januar 2013 - 11:28

    Rom ble ikke laget på én dag

    Pirater, Cuba Libre, iskrem, sukkerrør, iskalde drinker - det er nesten ikke grenser for hva vi forbinder med rom. Tips og oppskrifter får du her.
    25. januar 2013
  • 24 Januar 2013 - 23:56

    Valgt til Årets Bondelagskokk

    Bodil Fjellestad Eikrem skal styrke norsk matkultur og -stolthet.
    24. januar 2013