Carolyn og Jean-Claude Martin på Creation Wines nøyer seg ikke bare med å ha skapt et nytt vinområde i Sør-Afrika, å redde landets vinindustri fra virusplager og å lage god vin.
Med Plah 2.0 har Terje Ommundsen skapt en helt unorsk restaurant, som heller ikke er typisk thai. Den ligger i Oslos nye «storstue» Sommero House og blir lagt merke til langt utenfor landegrensene.
Tradisjonsrike Posthallen er nå en Drinkhub, unikt også i internasjonal sammenheng, bestående av åtte ulike barkonsepter, alle drevet av Oslos og landets fremste bartendere.
Markgräflerland er den minst kjente og den minst tyske av alle tyske vinregioner. Som likevel, og kanskje nettopp derfor har en helt unik signatur. Sterkt påvirket av naboene Sveits og Frankrike.
Noen nesten dobler prisen, og det gjelder særlig en håndfull burgundere. Men det meste er uendret, og det er sågar muligheter til å kjøpe øl og sider til halv pris.
Skikkelig sprø svor og saftig svinekjøtt. Finnes det noe deiligere? Den tilfredsstillende følelsen du får når du hører svoren knase, samtidig som svinekjøttet smelter i munnen på deg. Det er ikke rart at ribba har fått hedersplassen på julebordet.
Norske epler er det verdt å vente på, og det kan man trygt si også gjelder norsk sider. Av de 69 testede produktene er det sider og mørkt øl som scorer best.
Single grain whisky er en forfinet versjon av blended, men at kvaliteten er høy også med andre ingredienser enn bare byggmalt i meske-oppskriften, er det ingen tvil om.