Nyhet - Dagens rett - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 21 Oktober 2005 - 01:00

    Chateubriand

    En riktig lekker kjøttmiddag er på sin plass etter en strevsom arbeidsuke. Vi velger oss det mest eksklusive kjøttstykket, indrefileten, og bygger på med hjemmelaget potetgull. I glasset blir det australsk i form av en rød kraftbombe. Men likevel en vin m
    21. oktober 2005
  • 20 Oktober 2005 - 01:00

    Kalkunsalat i wraps

    Kalkunkjøtt passer meget godt som ingrediens i en wrap. Miks en salat med masse deilige grønnsaker, lage en frisk saus, og vips så har du en mettende og samtidig spennende rett. Mer avansert enn dette behøver det ikke være.
    20. oktober 2005
  • 17 Oktober 2005 - 01:00

    Svinekjøtt i pitabrød

    Renskåret svinekjøtt er lyst kjøtt. Og det er saftig, mørt og magert. Det er godt egnet i wok, så vel som i supper og salater, i gryteretter og sammen med pasta. Eller som her - i pitabrød.
    17. oktober 2005
  • 16 Oktober 2005 - 01:00

    Lammekjøtt med fennikel og tomat

    Lammesesongen er selvsagt årsak til våre hyppige middagsretter med lam som tema. I dag serveres den sammen med pasta og en svært rimelig - men passende - spansk rødvin.
    16. oktober 2005
  • 14 Oktober 2005 - 01:00

    Pikant krydret kyllingsalat

    Denne fredagen frister vi med en enkel og vellaget kyllingsalat. Hvitvinen som anbefales sitter som hånd i hanske til retten.
    14. oktober 2005
  • 09 Oktober 2005 - 01:00

    Kryddergravet røye med avocadosaus

    Vi benytter denne søndagen til å servere en deilig og smakfull fiskerett av gravet røye. Passer det ikke å lage en slik rett akkurat i dag kan du selvsagt legge den inn i julas middagsprogram.
    09. oktober 2005
  • 08 Oktober 2005 - 01:00

    Krydderstekt reinsdyrflatbiff med pære og persillerøtter

    Det er helg, det er høst, og høytid for lekre viltmiddager. Nok en rett signert mesterkokken Odd Ivar Solvold skal på bordet. Tar du utfordringen?
    08. oktober 2005
  • 06 Oktober 2005 - 01:00

    Lammeskiver med godt følge

    Det er høysesong for lammekjøtt. Ferskt, smakfullt og lekkert. Vi kjører på med en høstnyhet på polet - spansk rødvin av svært høy kvalitet.
    06. oktober 2005
  • 30 September 2005 - 01:00

    Mexi-koteletter

    Grillsesongen er vel stort sett over for i år. Koteletter kan vi likevel med godt resultat tilberede på stekeplata året rundt. Dagens oppskrift er ganske kraftig, så derfor anbefaler vi et godt øl som drikkefølge.
    30. september 2005
  • 26 September 2005 - 01:00

    Kyllingwok med ananas og sursøt saus

    Kylling og sursøt saus er en kombinasjon svært mange av oss nikker gjenkjennende til. Usedvanlig smakfullt, og noe du gjerne kan servere ofte. Hva annet enn riesling passer bedre til dette?
    26. september 2005
  • 23 September 2005 - 01:02

    Stekt kyllingbryst med skogsopp

    Kyllingmåltider tilbereder du raskt og lettvint. Pass imidlertid godt på så kyllingbrystene ikke overstekes. En rød burguner sitter som støpt til denne retten.
    23. september 2005
  • 14 September 2005 - 01:00

    Wok med lammekjøtt

    Få er klar over at ideen bak woken var å spare brensel i det overfylte Kina. Derfor skal maten skjæres i småbiter, slik at mest mulig av overflaten raskt kommer i kontakt med varmen.
    14. september 2005
  • 11 September 2005 - 01:00

    Kantarellfrikassé med bacon og valpolicella-sirup

    Denne søndagen bringer vi deg en lekker oppskrift fra Odd Ivar Solvolds nye bok, Solvolds smak . Bare bildet av retten får oss sultne på høstens spiskammer.
    11. september 2005
  • 05 September 2005 - 01:00

    Pizza med kjøttboller

    En raskt tilberedt pizza er vel ikke det verste man kan ty til etter en lang arbeidsdag. Her passer det også med deilig argentinsk vin til!
    05. september 2005
  • 03 September 2005 - 01:00

    Carpaccio av uer

    Uer er en svært så anvendelig fiskesort samtidig som den er rimelig, lett å få tak i, utrolig sunn og ikke minst smaksrik. Således ypperlig til en herlig lørdagsmiddag.
    03. september 2005
  • 02 September 2005 - 17:38

    Legg ørreten på en seng som smaker

    Dagens konkurransebidrag kommer fra Åse Ytreland. Om det er hun som vinner NM for amatørkokker og en tur for to til Bache-Gabrielsen avgjøres 25. september. Send inn oppskrifter du også!
    02. september 2005
  • 01 September 2005 - 15:45

    La ørreten få svømme i rotgrønnsaker

    Bidrag raser inn til Apéritif og VG Netts store oppskriftskonkurranse der ørret er hovedingrediensen og hvor du kan vinne en tur til Bache-Gabrielsen. Hver dag presenterer vi en utvalgt rett. Lars Hjørnevik har her sågar inkludert cognac i sin oppskrift.
    01. september 2005
  • 27 August 2005 - 01:00

    Steinbit tandoori

    Steinbit blir vårt valg for helgens fiskemåltid. Denne lekre fisken kan brukes til måltider i svært mange smaksretninger. Her blir det indisk karakter, og vinforslag blir byttet ut med øl.
    27. august 2005
  • 22 August 2005 - 01:00

    Stjernesalat

    Å starte en ny uke med salat til middag er garantert ingen uting. Lett å tilberede, og den tyske hvitvinen står ikke tilbake for retten.
    22. august 2005
  • 06 August 2005 - 01:00

    Sprøstekt laks med nypotet, nykål og rømmesaus

    Deilig norsk laks faller garantert i smak, uansett årstid. Et par-tre uker til, og skolen er i full gang. To flotte hvitviner er passende drikke til dagens middag.
    06. august 2005
  • 03 August 2005 - 01:00

    Kjetils beste sei med pasta

    Stekt sei er snadder av ypperste klasse, pasta er utrolig lett å tilberede, og vips så har du dagens middagsforslag klart. Du må ha en litt fetere vin til en slik rett, og hva passer vel da bedre enn en feiende flott chardonnay fra Argentina?
    03. august 2005
  • 02 August 2005 - 01:00

    Kyllingsalat med sommerlige frukter

    Kyllingsalat er god nok grunn til å invitere familie og venner på en aldri så liten sommervisitt. Imidlertid bør du sikre deg mer enn én flaske av dagens vinforslag, og kanskje noe alkoholfritt sprudlevann til eventuelle barn som dukker innom?
    02. august 2005
  • 29 Juli 2005 - 01:00

    Jamies yndlingssalat

    En påstått tilnærmet gourmetsalat er fredagens utvalgte middagsforslag. Det er Jamie Oliver som står for utsagnet, og en slik uttalelse må vi vel kontrollere ved hjelp av våre egne smaksløker.
    29. juli 2005
  • 25 Juli 2005 - 01:00

    Spekemat  til den store sommerfesten

    Grønnsaker er en naturlig del av garnityret som skal til for gi en balansert opplevelse av spekematen. Øl er naturlig å servere til dette, men vi gir deg også et tips til en deilig frisk hvitvin fra Italia.
    25. juli 2005
  • 22 Juli 2005 - 01:00

    Honningmarinert Skinkebiff

    I dag er det skinke som skal godgjøres på grillrista. Litt marinade må til, og da trenger vi en passende vin - som i dag kommer fra Italia og Spania. Kos deg med grillen og benytt de siste deilige sommerdagene til kos.
    22. juli 2005