Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Spekemat til den store sommerfesten
Grønnsaker er en naturlig del av garnityret som skal til for gi en balansert opplevelse av spekematen. Øl er naturlig å servere til dette, men vi gir deg også et tips til en deilig frisk hvitvin fra Italia.
Redaksjonen
25 Juli 2005 - 01:00
Spekemat til den store festen
Fremgangsmåte
- Spekemat er enkelt når du inviterer til fest. Når du skal kjøpe inn spekemat til flere, krever det selvsagt litt forberedelser. Beregn 150 g til hver.
- Erfaringsmessig går det mest av spekeskinke og fenalår.
- Skal du ha rømmegrøt som tilbehør kan du redusere mengden spekemat pr. person.
- Spekeskinke og fenalår bør skjæres opp så tynt som mulig.
- Det samme gjelder spekepølser - bortsett fra morr som bør skjæres i ca. 5 mm tykke skiver.
- Spekematanretning serveres med eggerøre, potetsalat, rømme, flatbrød og gjerne frisk frukt.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå