Legg ørreten på en seng som smaker
Sesamørret på spinatseng
Fremgangsmåte
Fjern alle bein i fileten. Skrell hvitløksfedd og stryk dem over fisken.
Skjær deretter feddene i smale skiver og stikk dem inni langs midten på fileten. Press over litt limesaft.
Smør sesamoljen over fisken. Strø på Maldonsalt og kvern over pepper. Strø sesamfrø over.
Legg fiskefilet med skinnsiden ned i smurt ildfast form og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 20-25 min til fisken er gylden og såvidt gjennomstekt.
Legg fiskestykket oppå en seng av spinatsaus, og garnér med de bakte tomatene.
Serveres med villris, spaghetti eller kokte ratte-poteter.
Flere deilige retter med ørret finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
83 POENG