Nyhet - Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 21 Desember 2006 - 14:02

    Historien om en flaske

    La Belle Epoque er like kjent for emballasjen som innholdet.
    21. desember 2006
  • 21 Desember 2006 - 01:01

    Bobler med karakter

    Skal du sikre deg champagne med virkelig karakter til nyttårsfeiringen, må du handle nå.
    21. desember 2006
  • 20 Desember 2006 - 01:01

    Edel perle

    En av polets og vinverdenens mest undervurderte viner fortjener å bli nytt på selveste julaften.
    20. desember 2006
  • 19 Desember 2006 - 11:00

    Annen musserende extra brut

    Helt tørr musserende er en blandet opplevelse - på flere måter. For det første er extra dry prosecco ikke spesielt tørt sammenlignet med annen musserende. Og for det andre er raffinementet ikke spesielt stort for gruppen som sådan. Men prisene er relativt
    19. desember 2006
  • 18 Desember 2006 - 15:18

    Champagne Extra Brut

    Knusktørr champagne er kvintessensen av denne for mange største av alle vintyper. Med priser som varierer fra kroner 220 til 1030 er det noe for enhver.
    18. desember 2006
  • 15 Desember 2006 - 11:56

    Miks en skikkelig klassiker

    Noen ting går aldri av mote - en skikkelig Collins er kanskje en av de mest forfriskende klassikerne som finnes!
    15. desember 2006
  • 15 Desember 2006 - 11:44

    Revolusjon i vinmark og kjeller

    Et av verdens mest terroirorienterte og historisk rike vinområder har gjennomgått en veritabel revolusjon på rekordtid.
    15. desember 2006
  • 15 Desember 2006 - 10:57

    Aszu og puttonyos

    Aszu er botrytisangrepne druer som plukkes én for én. Seleksjonen gjøres altså i vinmarken og krever et trent øye.
    15. desember 2006
  • 15 Desember 2006 - 10:56

    Tokaj-druene

    Etter phylloxera er antall lovlige Tokaj-druer redusert fra 15 til seks. Furmint er nå som da aller viktigst.
    15. desember 2006
  • 14 Desember 2006 - 08:03

    100 prosent essens

    En vin som er like søt som honning laget tokajprodusenten Royal Tokaji Company i 1999.
    14. desember 2006
  • 14 Desember 2006 - 08:02

    Sporbarhet i koppen

    Det sporbare kaffebordet er nå dekket med spesialiteter med dynamikk, kvalitet og særpreg.  Det er bare å sette seg.
    14. desember 2006
  • 14 Desember 2006 - 01:01

    Julegavetips med merverdi

    Portvin er et sikkert valg for julegavene med flytende innhold. Med late bottled vintage slipper du unna med rundt to hundre kroner.
    14. desember 2006
  • 13 Desember 2006 - 13:44

    Magnetisk DP

    Superluksuriøse Dom Pérignon Rosé er nå ute i en svært så raffinert 1996-utgave.
    13. desember 2006
  • 13 Desember 2006 - 01:02

    Portvin uten sødme

    De moderne rødvinene fra Douro har så flott frukt at enkelte minner om en ung vintage - dog uten sødmen.
    13. desember 2006
  • 11 Desember 2006 - 15:41

    VS, VSOP og Napoléon

    I denne "rimeligere" delen av testen finner vi Jon Bertelsen Genté Brut Napoléon First Release som er testens aller beste kjøp og et flott bevis på at Grande Champagne også kan nytes som ung.
    11. desember 2006
  • 11 Desember 2006 - 15:40

    XO og eldre

    Best - og dyrest - i denne testen er Cognac Tesseron Lot 29. Men det er likevel mulig å finne store cognacer i et mer akseptabelt prisleie. Som eksempelvis Ch. Fontpinot XO.
    11. desember 2006
  • 08 Desember 2006 - 11:56

    Denne drinken er like grønn som julegrana - Peppermint Screw

    Du grønne, glitrende.... En irrgrønn klassiker er hva vi kan friste med i glasset denne fredagen.
    08. desember 2006
  • 07 Desember 2006 - 09:55

    Varmende juledråper

    En rødvin som vårt tax-free-kupp varmer godt som julegave. Og den som fortjener den kan godt være deg selv.
    07. desember 2006
  • 07 Desember 2006 - 01:01

    Test av julebrus

    Det er oppskriften på den perfekte julebrusen. Og den kommer i år fra Borg.
    07. desember 2006
  • 07 Desember 2006 - 01:01

    Viltets venner

    Châteauneuf-du-pape og Cornas er begge kilder til gode viltviner. Her er noen nye godbiter i pollista.
    07. desember 2006
  • 06 Desember 2006 - 01:01

    En skikkelig julete vin

    Ukens vin passer veldig godt som beroligende middel i denne søte julestrid.
    06. desember 2006
  • 01 Desember 2006 - 14:00

    Wood finish

    Dobbel- og endog trippellagring er ikke alltid stuerent i whiskykretser, men ingen vil rynke på nesen over Auchentoshans Three Wood Lowland Single Malt.
    01. desember 2006
  • 01 Desember 2006 - 13:59

    18 år og eldre

    Det er vanskelig å konkurrere med Macallan som stiller med både 30, 25 og 18 år i denne klassen av de aller mest komplekse fastlandswhiskyene.
    01. desember 2006
  • 01 Desember 2006 - 13:57

    14-15 år gammel

    Her er det mange gode kjøp for de som liker en whisky med klare maskuline trekk. Men uten at det går utover elegansen.
    01. desember 2006
  • 01 Desember 2006 - 13:56

    12 år gammel

    Det er ikke for ingen ting at 12 år er den vanligste aldersbetegnelsen for whisky. Den perfekte alder i hvert fall når prisen har noe å si.
    01. desember 2006