For her er det selve fisken som får hovedoppmerksomheten. Har du ikke tilgang til fersk torsk eller skrei der du er, fungerer også fryst kvalitetsfisk, enten det er tors, sei eller laks. Utvannet klippfisk gir forresten en annen, men veldig spennende smak til retten.
Dagens rett
Carpaccio av torsk med grapefrukt, ponzusaus og wasabi
Foto: (Ezhukov)
Om du trenger en pause fra sushi, gå for denne vrien med torsk eller skrei
Her er alle smakene med i rikt monn, men den er enklere å lykkes med enn hjemmelaget sushi.
Aase E. Jacobsen
07 April 2023 - 23:00
Carpaccio av torsk med grapefrukt, ponzusaus og wasabi
Fremgangsmåte
- Frys torskeloin eller skreiloin ett døgn.
- La den tine litt før du skjærer den i syltynne skiver som fordeles på et serveringsfat.
- Bland soyasaus, lime, mirin og limeskall eller bruk ferdig ponzusaus.
- Drypp over fiskeskivene.
- Skrell grapefrukt og fjern hinnene mellom båtene. Del "filetene" opp i passe biter.
- Kok opp sukker, vann og grapefruktskall (ikke det hvite).
- La koke 5-10 minutter.
- Avkjøl litt og legg grapefruktfiletene oppi til marinering.
- Ta ut grapefruktfiletene og sil laken som kan dryppes over ved servering.
- Anrett med korianderblader og wasabi som på bildet.
Server gjerne ris ved siden av.
Tips: Du kan fint bruke godt utvannet klippfisk til denne retten. Om du ikke har mirin (søt risvin) kan du bruke honning eller sukker.
Her finner du mange retter med carpaccio av både fisk og kjøtt
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 699.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå