- Frys torskeloin eller skreiloin ett døgn.
- La den tine litt før du skjærer den i syltynne skiver som fordeles på et serveringsfat.
- Bland soyasaus, lime, mirin og limeskall eller bruk ferdig ponzusaus.
- Drypp over fiskeskivene.
- Skrell grapefrukt og fjern hinnene mellom båtene. Del "filetene" opp i passe biter.
- Kok opp sukker, vann og grapefruktskall (ikke det hvite).
- La koke 5-10 minutter.
- Avkjøl litt og legg grapefruktfiletene oppi til marinering.
- Ta ut grapefruktfiletene og sil laken som kan dryppes over ved servering.
- Anrett med korianderblader og wasabi som på bildet.
Server gjerne ris ved siden av.
Tips: Du kan fint bruke godt utvannet klippfisk til denne retten. Om du ikke har mirin (søt risvin) kan du bruke honning eller sukker.
Her finner du mange retter med carpaccio av både fisk og kjøtt