- Fres presset hvitløk i olivenolje, tilsett fløte og sennep og kok dette opp.
- Trekk kasserollen til side.
- Rør inn basilikum når massen er litt avkjølt.
- Smør blandingen på Ishavsrøyefiletene.
- Legg på sitronskiver.
- Bak i ovnen på 200 grader i ca 3 minutter, avhengig av tykkelsen på filetene.
- Server med mandel-blomkålkrem, tournerte agurker og en kjøttsjy.
- Mandel-blomkålkrem:
- Kok blomkål, melk og fløte sammen til blomkålbukettene er møre.
- Tilsett moste poteter, og rør dette sammen til en glatt masse. Smak til med salt og pepper.
- Tournerte agurker:
- Agurkstavene freses lett i godt smør og noen dråper vann. Smak til med salt og nykvernet hvit pepper.
- Kjøttsjy:
- Fres løken i olivenolje til den blir blank, og tilsett god oksekraft og kyllingkraft.
- Kok inn til ca 4 dl.
- Dersom sausen må jevnes, bruk maizennamel. Sausen skal ikke være for tykk.
- Pisk inn usaltet smør og smak til med salt og pepper.
Her ffinner du mange flere deilige retter med ishavsrøye