Nyttårsaften - familie med to voksne og to barn
Gå rett til nyttårsmeny: FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="2">2 FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="3">3
Drikke til menyen:
Brus til barna.
Sashimi av kveite med eple og wasabisorbet
Fremgangsmåte
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 POENG
-
84 POENG
Gratinert chevre med asparges i vinaigrette, rosin og portvinssaus
Fremgangsmåte
Legg osten på toasten og gratiner i salamander eller med en gassbrenner. Blancher aspargesene og vend i vinaigrette.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
Torsk i olivenolje og sitron med grønnsaker og stekt pølse
Fremgangsmåte
- Legg fisken i saltlake i 10-12 min.
- Brun den i olje, legg den et varmt sted og la varmen få trekke gjennom.
- Varm opp i ovn like før servering.
- Kok grønnsakene i lettsaltet vann til de er så vidt møre og legg i bunn av tallerkenen.
- Legg fisken oppå og "hell" olivenolje og friskpresset sitronjuice over fisken.
- Stek biter av pølsen og legg over til slutt.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
-
80 POENG
Ingefærbrûlée med fruktsuppe
Fremgangsmåte
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
87 POENG
Helstekt kalkun med syltet løk og potetgrateng
Fremgangsmåte
- Still ovnen på 270 grader og sett kalkunen på nederste rille. La den stå i 30 minutter mens du snur den regelmessig slik at den blir pent brun.
- Skru ned varmen til 210 grader. Stek videre i en time mens du snur fuglen samtidig som du fjerner sjyen som danner seg.
- Sett ned temperaturen til 100 grader og stek videre i en time.
- Når den er ferdig stekt; salt og pepre fuglen.
- Skrap sjyen ut av formen og kok opp med 2,5 dl kokende vann. La koke i 1 minutt. Hell sjyen i et sausenebb.
- Vask potetene og la skallet sitte på. Skjær dem i tynne skiver.
- Kok opp melken med litt salt, pepper og 3 klyper muskatnøtt. Ha i potetskivene, og la dem koke i 10 minutter.
- Løft ut potetskivene og fordel dem i porsjonsformer, evt en stor form. Dryss over litt salt og pepper og fordel creme fraiche over. Stek ved 210 grader i 30 minutter.
- Blancher løken 2-3 minutter i saltet, kokende vann. Løft dem ut av kjelen og fjern det ytterste skallet. Skyll dem i kaldt vann, og la dem dryppe av seg på kjøkkenpapir.
- Rull løken i honning (som er lett oppvarmet) og sett dem i en tykkbunnet panne. Tilsett persillekvister. Sett over svak varme til løkens overflate er lett knekkaktig.
Server kalkunen oppdelt i pene skiver sammen med de syltede løkene, potetgratengen og sjyen.
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Slik steker du kalkunen perfekt
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
85 POENG
Laksestek med sitron
Fremgangsmåte
- Bruk et helst stykke laks med noenlunde jevn størrelse. Dryss salt og pepper på laksen.
- Skjær den ene sitronen i tynne skiver og dekk laksen med disse.
- Surr laksesteken med bomullstråd slik at sitronskivene holdes på plass.
- Legg laksesteken i en smurt ildfast form.
- Bland sammen saften av den andre sitronen, salt, pepper og olivenolje. Hell blandingen over laksen.
- Stekes i stekeovn ved 200 grader i ca 10 minutter.
Server med bakte poteter.og salat.
Her finner du mage deilige retter med laks