Det beste er å varme vin med krydder dagen før og la det stå kaldt frem til festen for å få fram smakene bedre.
Det beste er å varme vin med krydder dagen før og la det stå kaldt frem til festen for å få fram smakene bedre.
Denne retten er så godt at du for all del må passe på at det er nok til alle. Doble gjerne oppskriften og lag to med en gang om dere er mange.
Til denne klassikeren som skal ha oppstått i Chicago (en gang ved slutten av 1800-tallet) og ikke New York, brukes egentlig rødvin. Men portvin gir den en ekstra fylde, varme og sødme.
Reinsdyrkjøtt er noe av det beste norsk natur kan by på, og fileten er det beste av det beste. Hvis du i tillegg lager portvinsaus er middagen en suksess.
Det er mye du kan bruke blåbær til. Du kan lage en blåbærpure med litchi- og kirsebærsalsa og ha til den marineterte laksen. Gir nye høyder for den deilige fisken.
Med kalv til hovedrett blir det en smakfull middag fordi du graver den i portvin. Det tar litt tid, men du vil oppleve at det er er det verd.
Her en litt annerledes måte å steke ribba på, nemlig i melk. Kjøttet blir mørt og saftig. Kraften kan du bruke til en deilig saus.
Denne oppskriften på solbærsaus er hentet fra boken Stiansen inviterer til fest av Annette og Bent Stiansen.
Andebryst tilberedt på den rette måten smaker fantastisk. Den retten med en deilig risotto og gulrotpuré blir et festmåltid.
En fargerik, søt og syrlig plommesaus smaker perfekt til en saftig reinsdyrbiff, svin- eller lammefilet.