Liten ertesuppe med lutefisk
Fremgangsmåte
- Fres sjalottløk i smør. Tilsett hvitvin og kok inn til halvparten.
- Tilsett erter og kok opp. Kjør i en mikser med fløte. Smak til med salt. Varmes opp ved servering.
- Om du ikke bruker rester:
- Strø godt med salt på lutefisken. La fisken stå i romtemperatur i 30-40 min. Saltet trekker væske ut av fisken og gjør den fastere.
- Bak i ovnen på 180 grader i en langpanne dekket med aluminiumsfolie. Hvis du bruker vifte bør den være ferdig etter 10-12 min.
- Avkjøl noe og plukk fisken fra hverandre. Fjern skinn og bein.
- Skrell persillerot og kutt i biter. Kok helt mør i vann. Sil av vannet og kjør til puré med melk og smør. Smak til med salt.
- Ha en skje med persillerotpuré i fire dype skåler. Legg på noen biter med lutefisk og hell over den varme ertesuppa.
- Drypp eventuelt over noen dråper trøffelolje.
Slik koker du lutefisk perfekt
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Basisutvalget83 POENG
Råmarinerte østers med bringebær og marinert pære
Fremgangsmåte
- Bland sammen limeskall, appelsinskall, limesaft og olje. Smak til med salt og pepper. Ta noen bringebær og knus dem i marinaden.
- Bland sammen pæreterninger med mynte og honning.
- Åpne østersen og ta dem ut. Legg dem i marinaden i 3 min.
- Ha litt pæreterninger i østersskallene med 1-2 østers oppi hver. Pynt med bringbær og mynte. Servér med en gang.
Kast østers som ikke lukter av friskt hav.
Her finner du flere oppskrifter med østers
Mange gode oppskrifter med skalldyr
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Basisutvalget83 POENG
Pepperristet kongekrabbe på hvitløkstoast med avokadopuré, mango og laksekaviar
Fremgangsmåte
- Rist krabbekjøttet i smør, krydre med pepper.
- Kutt fine biter av brødet og gni inn med hvitløk. Stek i olje.
- Rens avokadoen og miks med crème fraîche og sitronsaft til en puré. Kutt mangoen i terninger. Servér med lakserogn.
Mange gode oppskrifter med skalldyr
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
82 POENG
-
79 POENG
Lakseconfit med rødvinskokt småløk og safrankrem
Fremgangsmåte
- Ha løk, vin, sukker og anis i en kjele og kok sakte under lokk i 20 min. Ta av lokket og kok inn væsken.
- Ha salt og pepper på laksen, 4 biter. Varm opp fettet og legg i laurbærblad og timian.
- Legg i laksen og kok forsiktig på maks 80 grader til laksen har en temperatur på 55 grader. Steketermometer anbefales.
- Bland safran med sitronsaft. Pisk crème fraîche luftig og ha i safransaften.
- Pynt retten med friske urter.
De beste oppskriftene med laks
Mange gode oppskrifter med skalldyr
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 295.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Gravet reinsdyrkjøtt med skogsbærkrem og pickles
Fremgangsmåte
- Renskjær kjøttet for fett og hinner. Bland salt, sukker og krydder og vend kjøttet i blandingen.
- Legg kjøttet på fat med kant og dekk det med folie og plast. Sett det kaldt i 4-5 døgn. Vend det et par ganger i døgnet.
- Servering: Skrap bort krydderet og skjær fileten i tynne skiver før den serveres.
- Bland sammen yoghurt og skogsbær.
- Servér med pickles, urtesalat og skogsbærkrem. Pynt gjerne med skogsbær.
- Bruk gjerne annet viltkjøtt. Prøv å smaksette kjøttet med einebær o.l.
Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her
Reinsdyrkjøtt er noe av de beste vi har. Prøv en av disse oppskriftene
Her finner du deilige retter med vilt
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
Bakt kveite med løk
Fremgangsmåte
- Del fisken i serveringsstykker og bak dem i smurt form (200 grader ca 8 minutter).
- Kutt fennikel i grove biter og kok disse møre i lettsaltet vann (8-10 minutter).
- Kok inn hvitvin, kraft og soyasaus til en ganske fyldig saus. Smak til med salt og pepper.
- Bland rødløk, sennep, dill, limesaft og olje. Hell over fisken før servering.
- Del små tomater i to og bak dem i ovnen sammen med fisken.
Feststemte oppskrifter med kveite
Flere oppskrifter med kveite finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
92 POENG
-
90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 239.90 kr Uten utvalg88 POENG
-
85 POENG
Rosastekt reinsdyr med røde plommer
Fremgangsmåte
- Ha salt og pepper på kjøttet. Stek det helt brunt på alle sider i en panne med smør. Stek ferdig i ovn på 180 grader, 3-4 min. La kjøttet hvile i 10 min før det serveres.
- Del plommer i to og fjern steinen. Lag noen snitt i skinnet på hver halvdel.
- Kok opp en kjele med sukker og eddik. Legg i plommene med skinnet ned til det løsner - ta dette av. Ha i stjerneanis og kanelstang, samt rødvin. Kok opp og la det småkoke til plommene er møre.
- Ta ut plommene og tilsett viltkraft. Rør inn smør og smak til med salt.
- Varm plommene i sausen ved servering.
- Skrell persillerøtter og del i fire. Stek dem helt myke i smør. Ha i sukker mot slutten, slik at de blir glasert. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Servér med potetmos eller kokte poteter vendt i vårløk.
Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her
Reinsdyrkjøtt er noe av de beste vi har. Prøv en av disse oppskriftene
Her finner du deilige retter med vilt
Her får du svært så praktiske kokketips
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
92 POENG
-
92 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
85 POENG
Andebryst med stekte poteter og søtpotetpuré
Fremgangsmåte
- Rut andebrystet i fettet med en skarp kniv og brun kjøttet på alle sider i en tørr stekepanne. Stek i ovn ved 78 grader til kjernetemperaturen er 56 grader (bruk steketermometer).
- Vask nypotetene godt og del dem i to med skallet på. Ha litt olje, salt og pepper i en langpanne og stek potetene ved 200 grader i ca 30 min.
- Skrell søtpotetene og kok dem møre i vann. Hell av vannet, mos potetene, tilsett smør og kjør alt til puré med en mikser. Smak til med salt og pepper.
- Kok inn portvinen til det halve. Tilsett kraften og kok inn til ca 5 dl ferdig saus. Kumquaten finhakkes og has i sausen umiddelbart før servering.
Tips:
Får du ikke tak i nypoteter, kan du også benyttet mandelpoteter eller gourmetpoteter.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
Fritert ridderost med aprikos og valnøtter
Fremgangsmåte
- Vend ost først i mel, deretter i egg og til slutt i griljermel. Varm opp oljen til 180 grader og fritér osten til den er gyllen.
- Kok opp sukker og vann og ha i aprikoser. Kok til det begynner å tykne.
- Servér ostebiter med aprikos, valnøtter og rødbetespirer. Dryss over litt rosepepper.
Prøv gjerne denne serveringsmetoden med andre oster også.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 649.90 kr Bestillingsutvalget96 POENG
-
92 POENG
-
SpaniaVolum: 0.75 l Pris: 209.90 kr Basisutvalget89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
83 POENG
-
82 POENG
Blåskimmelost med druekompott og butterdeigstenger
Fremgangsmåte
- Kjevl ut butterdeig til den er dobbel så stor. Del i 1 cm tynne strimler. Pensle med egg. Strø over chili og paprikapulver. Stek 6 min i ovn på 180 grader.
- Kok saba, portvin og sukker til sirupkonsistens. Del druer i to. Ha druer og pinjekjerner i sirupen rett før den serveres.
- Server osten romtemperert med lun druekompott og stengene ved siden av.
Tips:
Saba er en sirupaktig eddik som lages av druemost, og som kan kjøpes i velassorterte forretninger. Den kan erstattes av god balsamico.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
92 POENG
-
91 POENG
-
88 POENG
Vingelé med skogsbær og mandelkaker
Fremgangsmåte
- Vingelé:
Legg gelatinplatene i kaldt vann til de er myke. Ha 1 dl av vinen i en kjele sammen med sukker. Press vannet fra gelatinplatene og ha i kjelen. La smelte på svak varme. - Ta kjelen av platen og ha i resten av vinen. Fordel bærene i fire glass eller i en stor skål. Hell over vinen og sett kaldt i 2-3 timer.
- Mandelkaker:
Bland mandelmasse med eggehvite og sitronskall. Lag en rull og del i 12 biter. Rull bitene til kuler og rull dem i hakket mandel. - Stek midt i ovn på 200 grader i ca 10 min til de har fått pen farge. De skal være litt myke i midten.
Servér gjerne med vaniljekrem smaksatt med likør.
Flere deilige desserter til den store festen finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Multemuffins med råkrem og granskuddgelé
Fremgangsmåte
- Granskuddgelé:
Kok opp 3 dl vann. Ha i granskuddene og kok i 10 min. Miks og sil. Ha i gelépulver, rør godt om og sett kaldt. Kutt geleen i biter ved servering. - Multemuffins:
Sett ovnen på 225 grader. Visp egg og sukker til eggedosis. - Tilsett smør, mel og bakepulver vekselvis med melk. Ha i multer. Fordel røren i muffinsformer og stek midt i ovnen 12-15 min.
- Råkrem:
Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Rør forsiktig inn pisket krem. - Dryss litt kanel over ved servering. Ha gjerne bærsaus og syltetøy til.
Tips: Hvis du ikke finner granskudd går det fint å bruke rosmarin, eller du kan bruke granskuddsirup som du får kjøpt i enkelte velassorterte butikker.
Flere deilige desserter med multer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
Sjokoladetrøffelkake med pinjekjerner
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 175 grader.
- Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen fra platen og rør i sukker, kakao og vaniljesukker.Rør i ett og ett egg. Ha til slutt i melet.
- Ha røren i en smurt form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Stek kaken nederst i ovnen i ca 20 min (kaken skal være litt løs i midten).
- Kok opp fløte og smør i en kjele. Ta kjelen fra platen. Ha i sjokoladen og rør til det er helt smeltet.
- Sett sjokoladetrøffelen i kjøleskapet i ca 1 time til den er halvstiv.
- Ha sjokoladetrøffelen over kaken, strø over pinjekjerner og sett kaldt, gjerne 1 time før den skal serveres.
Servér gjerne med noe syrlig, f.eks. bringebær eller pasjonsfrukt.
De beste kakene med sjokolade finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG