Pad thai
Fremgangsmåte
- Rør sammen alle ingrediensene til pad thai sausen i en liten bolle. Legg risnudlene i bløt i varmt vann.
- Varm opp stekeolje i en stor stekepanne over middels-høy varme
- Ha i sjalottløk, hvitløksfedd og chiliflakes og stek til løken er blank, ca 2 minutter.
- Ha i kyllinglår og stek til de har fått litt farge på hver side og nesten er gjennomstekt.
- Tilsett risnudlene, hell pad thai sausen over og la småputre til susen har redusert og nudlene og kyllingen er klare.
- Visp sammen eggene. Dytt nudlene og kyllingen til siden og ha eggene i den ledige delen av stekepannen.
- Skru opp varmen og rør eggene raskt sammen til eggerøre.
- Ha i vårløk, bønnespirer og scampi. Rør godt sammen og stek i ca 1 minutt til alt er gjennomvarmt.
- Trekk pannen til siden og ha over peanøtter og lime. Server straks.
Her finner du flere deilige thairetter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
New ZealandVolum: 0.75 l Pris: 194.90 kr Basisutvalget85 POENG
-
New ZealandVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
Skrei med asiatiske smaker
Fremgangsmåte
Skreien:
Sett på ovnen på 220 grader over-og undervarme
Legg porsjonsstykker av skrei på et ildfast fat. Tørk av skreien med kjøkkenpapir.
Bland sammen alle ingrediensene til sausen og legg 1-2 ss saus på hvert stykke.
Sett fatet på nest øverste rille i forvarmet ovn på 220 grader i 6-10 minutter, avhengig av tykkelsen på stykkene. Skreien er klar når den begynner å flake seg når man trykker på den.
Sprø rødkålsalat:
Snitte strimler av rødkål, rødløk og paprika så fint du klarer og legg i en bolle.
Bland ingrediensene til sausen og hell over.
Kna grønnsakene og sausen sammen i 1 minutt og la det stå minst 10 minutter før servering.
Rødkålsalaten kan lages dagen før og oppbevares i kjøleskap.
Luftig Jasminris:
Skyll risen 2 minutter i kaldt vann.
Ha ris, vann, salt og limeskivene i en kjele og kok opp under sporadisk omrøring, da er det mindre sjanse for at den setter seg fast i bunnen.
Legg på et lokk når risen er kokt opp å skru ned varmen til lavt nivå.
La risen trekke under lokk i 15 minutter, uten å røre i den.
Ta kjelen av platen, løft av lokket, plukk ut limeskivene som kastes, og la risen dampe i 5 minutter til før du tilsetter olivenoljen og løfter risen forsiktig i kjelen med en slikkepott.
Tips:
Dersom du rører i risen under selve kokingen eller for raskt etter koking blir det en stor klebrig ball fremfor luftig ris.
Se våre andre oppskrifter med skrei
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
Sprø thaiburger
Fremgangsmåte
Ha quinoa, buljong og vann i en kjele. La småkoke i 15 minutter, til vannet har dampet bort.
Skjær blomkålen i biter (ikke så nøye, den skal moses), og kok bitene i ca. 5 minutter til de er møre. Ikke kok for lenge, for da blir det for mye vann i burgerne. Hell av kokevannet.
Forvarm ovnen til 225 ºC, over- og undervarme.
Lag hoisinsausen. Ha alle ingrediensene i en skål, og bland godt. Sett til side sausen.
Bland quinoa og blomkål med resten av ingrediensene utenom panko, og kjør til en jevn og smidig farse med en stavmikser eller foodprosessor (kun 4 ss hoisinsaus). Husk at buljong har ulikt salt- og krydderinnhold, så smak til farsen med krydder og salt.
Form burgere med hendene. Farsen er ganske løs, men det skal gå med litt tålmodighet. Er den for løs, kan du røre inn litt mer havregryn.
Ha pankosmulene i en skål, og vend burgerne i smulene slik at de blir dekket på utsiden.
Dekk bunnen av en stekepanne med olje, og stek burgerne på høy varme til de er sprø og fine på utsiden. Flytt dem over på et stekebrett når de er ferdig stekt, og når alle er ferdige, setter du dem 20 minutter i ovnen, til de er gjennomstekte.
I mellomtiden gjør du klar ønsket tilbehør.
Tips:
Vær raus med svart pepper i burgerne.
Tips:
Hoisinsausen du får kjøpt på butikken, er en del søtere enn denne, så dersom du skal bruke en ferdigkjøpt variant, rør inn litt presset lime og sriracha slik at den får mer punch.
Lag på forhånd
Du kan forhåndssteke burgerne og fryse dem, og deretter varme dem i stekeovnen før servering. Farsen kan lages to dager før. Du kan gjerne bruke quinoa du har kokt en annen dag, den holder seg cirka én uke i kjøleskapet. Du trenger 6 dl ferdigkokt quinoa.
Oppskriften er hentet fra kokeboka En skikkelig digg kokebok 2 som er finalist i Beste Norske Kokebok 2020
Mange spennende thai-retter finner du her
Har du lyst på en annen burger finner du mange her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG