Ha quinoa, buljong og vann i en kjele. La småkoke i 15 minutter, til vannet har dampet bort.
Skjær blomkålen i biter (ikke så nøye, den skal moses), og kok bitene i ca. 5 minutter til de er møre. Ikke kok for lenge, for da blir det for mye vann i burgerne. Hell av kokevannet.
Forvarm ovnen til 225 ºC, over- og undervarme.
Lag hoisinsausen. Ha alle ingrediensene i en skål, og bland godt. Sett til side sausen.
Bland quinoa og blomkål med resten av ingrediensene utenom panko, og kjør til en jevn og smidig farse med en stavmikser eller foodprosessor (kun 4 ss hoisinsaus). Husk at buljong har ulikt salt- og krydderinnhold, så smak til farsen med krydder og salt.
Form burgere med hendene. Farsen er ganske løs, men det skal gå med litt tålmodighet. Er den for løs, kan du røre inn litt mer havregryn.
Ha pankosmulene i en skål, og vend burgerne i smulene slik at de blir dekket på utsiden.
Dekk bunnen av en stekepanne med olje, og stek burgerne på høy varme til de er sprø og fine på utsiden. Flytt dem over på et stekebrett når de er ferdig stekt, og når alle er ferdige, setter du dem 20 minutter i ovnen, til de er gjennomstekte.
I mellomtiden gjør du klar ønsket tilbehør.
Tips:
Vær raus med svart pepper i burgerne.
Tips:
Hoisinsausen du får kjøpt på butikken, er en del søtere enn denne, så dersom du skal bruke en ferdigkjøpt variant, rør inn litt presset lime og sriracha slik at den får mer punch.
Lag på forhånd
Du kan forhåndssteke burgerne og fryse dem, og deretter varme dem i stekeovnen før servering. Farsen kan lages to dager før. Du kan gjerne bruke quinoa du har kokt en annen dag, den holder seg cirka én uke i kjøleskapet. Du trenger 6 dl ferdigkokt quinoa.
Oppskriften er hentet fra kokeboka En skikkelig digg kokebok 2 som er finalist i Beste Norske Kokebok 2020
Mange spennende thai-retter finner du her
Har du lyst på en annen burger finner du mange her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig