Bakt aubergine med harissa og lun linsesalat
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 200°C med varmluft.
Del auberginene i to langs langsiden, og skjær et dypt rutemønster i hver av halvdelene. - Bland olivenoljen og harissapaste sammen i en liten bolle. Børst blandingen over auberginene, og bak dem i ovnen til de er gyllene, myke og saftige, ca 40 minutter.
- Mens auberginen er i ovnen, finhakk hvitløksfeddene, og bruk siden av kniven til å smøre de utover fjøla slik at det blir en paste.
- Varm 2 spiseskjeer olivenolje i en liten stekepanne, tilsett hvitløk, og stek på lav varme til hvitløken er veldig aromatisk, men ikke har fått noe farge, ca 7-8 minutter.
- Mens hvitløken steker, bland sammen sitronsaft, 3 ss olivenolje, spisskummen og allehånde.
- Ha dressingen over i pannen sammen med hvitløken til den er varm ca 2 minutter.
- Ha de ferdigkoke linsene i en bolle, og hell den varme dressingen over.
- Pill bladene av stilkene fra koriander- og dillbuntene. Strø over linsesalaten.
- Server sammen med den bakte auberginen med en god spiseskje tyrkisk yogurt.
Her finner du flere gode oppskrifter med aubergine
Og her har du 25 lettlagete vegetaroppskrifter som bør prøves ut
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Hjemmelaget falafel
Fremgangsmåte
- Skyll kikertene i et dørslag og la dem dryppe godt av.
- Ha dem oppi en blender/foodprocessor sammen med finrevet sitronskall, allehånde, harissa, hvetemel, koriander. Kjør til jevn masse. Hvis den ikke føles fast nok, kan du tilsette litt mer mel.
- Bruk en spiseskje til hjelp med å forme boller.
- Varm olje i en stekepanne og stek bollene på begge sider til de er gylne og gjennomstekte/faste.
Oppskriften er nok til 16 små boller eller 8 store.
Server med hummus , tzatziki , auberginekrem , salsa og/eller aioli . Falafel passer godt inn i en vegetarrett som denne .
Flere oppskrifter med falafel finner du her
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
Marokkanske grønnsaker og kikerter på couscous-seng
Fremgangsmåte
Varm opp oljen i en stor, tykkbunnet gryte. Ha i aubergine, squash, gulrot, blomkål, løk, ingefær og hvitløk, og la det steke forsiktig under omrøring i 3-4 minutter, til grønnsakene begynner å bli mør.
Tilsett spisskum og chilipulver og la det steke videre i 1 minutt til. Ha tomater, tomatpuré og grønnsakkraft, og la det hele få et oppkok. Slå ned varmen og la det småkoke i 8 minutter. Tilsett kikerter og bønner når halve koketiden har gått. Smak til med salt og pepper.
Hell i mellomtiden couscousen opp i en stor bolle og hell det kokende vannet over. La det stå og trekke i 8-10 minutter.
Server grønnsakblandingen oppå couscousen, pyntet med røde chilistrimler og med litt harissa- eller chilisaus ved siden av.
Her finner du oppskrifter fra mange land
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
83 POENG