Bakt aubergine med harissa og lun linsesalat

Bakt aubergine med harissa og lun linsesalat

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200°C med varmluft.

    Del auberginene i to langs langsiden, og skjær et dypt rutemønster i hver av halvdelene.
  2. Bland olivenoljen og harissapaste sammen i en liten bolle. Børst blandingen over auberginene, og bak dem i ovnen til de er gyllene, myke og saftige, ca 40 minutter. 
  3. Mens auberginen er i ovnen, finhakk hvitløksfeddene, og bruk siden av kniven til å smøre de utover fjøla slik at det blir en paste.
  4. Varm 2 spiseskjeer olivenolje i en liten stekepanne, tilsett hvitløk, og stek på lav varme til hvitløken er veldig aromatisk, men ikke har fått noe farge, ca 7-8 minutter. 
  5. Mens hvitløken steker, bland sammen sitronsaft, 3 ss olivenolje, spisskummen og allehånde.
  6. Ha dressingen over i pannen sammen med hvitløken til den er varm ca 2 minutter.
  7. Ha de ferdigkoke linsene i en bolle, og hell den varme dressingen over.
  8. Pill bladene av stilkene fra koriander- og dillbuntene. Strø over linsesalaten.
  9. Server sammen med den bakte auberginen med en god spiseskje tyrkisk yogurt. 

Her finner du flere gode oppskrifter med aubergine 

Og her har du 25 lettlagete vegetaroppskrifter som bør prøves ut

Les mer om ulike chilisauser

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Hjemmelaget falafel

Hjemmelaget falafel

Fremgangsmåte

  1. Skyll kikertene i et dørslag og la dem dryppe godt av.
  2. Ha dem oppi en blender/foodprocessor sammen med finrevet sitronskall, allehånde, harissa, hvetemel, koriander. Kjør til jevn masse. Hvis den ikke føles fast nok, kan du tilsette litt mer mel.
  3. Bruk en spiseskje til hjelp med å forme boller.
  4. Varm olje i en stekepanne og stek bollene på begge sider til de er gylne og gjennomstekte/faste. 

Oppskriften er nok til 16 små boller eller 8 store.

Server med hummus , tzatziki , auberginekrem salsa og/eller aioli . Falafel passer godt inn i en vegetarrett som denne

Flere oppskrifter med falafel finner du her

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Italia
    Italia
    Volum: 0.75 l Pris: 149.90 kr Uten utvalg
    85 POENG

Marokkanske grønnsaker og kikerter på couscous-seng

Marokkanske grønnsaker og kikerter på couscous-seng

Fremgangsmåte

Varm opp oljen i en stor, tykkbunnet gryte. Ha i aubergine, squash, gulrot, blomkål, løk, ingefær og hvitløk, og la det steke forsiktig under omrøring i 3-4 minutter, til grønnsakene begynner å bli mør.

Tilsett spisskum og chilipulver og la det steke videre i 1 minutt til. Ha tomater, tomatpuré og grønnsakkraft, og la det hele få et oppkok. Slå ned varmen og la det småkoke i 8 minutter. Tilsett kikerter og bønner når halve koketiden har gått. Smak til med salt og pepper.

Hell i mellomtiden couscousen opp i en stor bolle og hell det kokende vannet over. La det stå og trekke i 8-10 minutter.

Server grønnsakblandingen oppå couscousen, pyntet med røde chilistrimler og med litt harissa- eller chilisaus ved siden av.

Her finner du oppskrifter fra mange land

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto
Dagens rett

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto

Nå kan du begynne å nyte aspargesbuntene som ligger fristende friske og grønne i grønnsaksdisken. Denne salaten er en fin måte å variere med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her