Peppergryte med ost mish-mash som i Bulgaria

Peppergryte med ost mish-mash som i Bulgaria

Fremgangsmåte

Legg pepperfruktene noen øyeblikk i kokende vann og flå dem. Skjær dem i strimler etter at frøstokk og kjerner er fjernet. Skrell og grovhakk løken og stek den myk i olje i en tykkbunnet gryte. Ha tomatene oppi og stek blandingen i 10 minutter.

Tilsett pepperfruktstrimler og la massen surre i ytterligere 10 minutter. Smuldre osten ned i gryten sammen med finhakket persille og rør til slutt i piskede egg. La retten stå på svak varme til eggemassen er blitt stiv.

Server straks med yoghurt til.

Tips:
I stedet for bulgarsk ost kan du bruke feta.  

Tips:
I denne oppskriften er det brukt små røde pepperfrukter. Om du velger rød paprika, holder det med to-tre stykker. Det blir en mildere rett, så da kan du godt tilsette 0,5 ts cayennepepper eller 2 ss ajvar. 

Her er flere bulgarske retter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Grillet skinkebiff med grønnsakspakke

Grillet skinkebiff med grønnsakspakke

Fremgangsmåte

  1. Begynn med å legge kjøttet i marinade:
  2. Bland olje, ajvar (bakt og most sterk paprika) og knust hvitløk, smak til med salt og pepper. Legg kjøttet på en tallerken og pensle det med marinaden.

    Kjøttet kan ligge i marinaden over natten, eller i 30 minutter mens du forbereder grønnsakene.  

  3. Grønnsakspakke:
  4. Skyll og rens/skrell grønnsakene. 
  5. Skjær gulrøtter i tynne staver, del brokkoli i mindre buketter, søtpotet i terninger og sjalottløkene i to. Fordel dem på porsjonsark av alufolie. 
  6. Legg på klatter av smør på grønnsakene og strø over hakkete urter etter smak.  
  7. Lukk pakkene og klem dem sammen på toppen. Grill pakkene i ca 20 minutter på middels varme.
  8. Ta kjøttet ut av marinaden, la det dryppe av, men ikke tørk det.
  9. Mot slutten av grilltiden for grønnsakspakkene grilles kjøttet i ca 3-4 min på hver side til det er gjennomstekt. Krydre lett med salt og pepper.
 Server skinkebiffene med grønnsakspakkene og bakte poteter.

Her finner du mange oppskrifter med entrecôte, også hvis du skal grille den.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Biff-sandwich med ruccula, bakt paprika og majones

Biff-sandwich med ruccula, bakt paprika og majones

Fremgangsmåte

Start med fyllet:
Rens og del paprikaen i to. Stek den svart med skallsiden ned, enten i panne, på et brett i stekeovnen eller grillen.

  1. Pakk inn i kjøkkenhåndkle og plast og la hvile til den blir så kald at du klarer å rive av skallet. 
  2. Skjær i små terninger og bland med olje, sitron, koriander, chiliflak, salt og pepper.  
  3. Tips:
    Om du ikke har tid å bake paprikaen, kan du bruke ajvar som er paprika blandet med (noen ganger) aubergine. Eller erstatte den med cherrytomater som gir en annen smak. 
  4. Fortsett med kjøttet:
    Gni inn litt salt og pepper i biffen og stek den enten i litt olje i en grillpanne eller klebefri stekepanne, eller på grillen. Stek 1-2 minutter på hver side og la hvile i 10-15 minutter før du skjærer kjøttet i roastbifftynne skiver.
  5. Tips:
    Du kan også bruke roastbiff til denne retten.  
  6. Bland ingrendiensene til majonesen. 
  7. Tips:
    Om du ikke har sennepsfrø, kan du bruke grov sennep.

Del baguetten opp i porsjonsbiter og smør først majones på , fordel deretter kjøtt, paprika og ruccula jevnt.

Slik lager du majonesen selv

Server gjerne med båtpoteter eller potetsalat

 Se våre andre oppskrifter på biff-sandwich 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her