Peppergryte med ost mish-mash som i Bulgaria
Fremgangsmåte
Legg pepperfruktene noen øyeblikk i kokende vann og flå dem. Skjær dem i strimler etter at frøstokk og kjerner er fjernet. Skrell og grovhakk løken og stek den myk i olje i en tykkbunnet gryte. Ha tomatene oppi og stek blandingen i 10 minutter.
Tilsett pepperfruktstrimler og la massen surre i ytterligere 10 minutter. Smuldre osten ned i gryten sammen med finhakket persille og rør til slutt i piskede egg. La retten stå på svak varme til eggemassen er blitt stiv.
Server straks med yoghurt til.
Tips:
I stedet for bulgarsk ost kan du bruke feta.
Tips:
I denne oppskriften er det brukt små røde pepperfrukter. Om du velger rød paprika, holder det med to-tre stykker. Det blir en mildere rett, så da kan du godt tilsette 0,5 ts cayennepepper eller 2 ss ajvar.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
Grillet skinkebiff med grønnsakspakke
Fremgangsmåte
- Begynn med å legge kjøttet i marinade:
-
Bland olje, ajvar (bakt og most sterk paprika) og knust hvitløk, smak til med salt og pepper. Legg kjøttet på en tallerken og pensle det med marinaden.
Kjøttet kan ligge i marinaden over natten, eller i 30 minutter mens du forbereder grønnsakene.
- Grønnsakspakke:
- Skyll og rens/skrell grønnsakene.
- Skjær gulrøtter i tynne staver, del brokkoli i mindre buketter, søtpotet i terninger og sjalottløkene i to. Fordel dem på porsjonsark av alufolie.
- Legg på klatter av smør på grønnsakene og strø over hakkete urter etter smak.
- Lukk pakkene og klem dem sammen på toppen. Grill pakkene i ca 20 minutter på middels varme.
- Ta kjøttet ut av marinaden, la det dryppe av, men ikke tørk det.
- Mot slutten av grilltiden for grønnsakspakkene grilles kjøttet i ca 3-4 min på hver side til det er gjennomstekt. Krydre lett med salt og pepper.
Her finner du mange oppskrifter med entrecôte, også hvis du skal grille den.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
Biff-sandwich med ruccula, bakt paprika og majones
Fremgangsmåte
Start med fyllet:
Rens og del paprikaen i to. Stek den svart med skallsiden ned, enten i panne, på et brett i stekeovnen eller grillen.
- Pakk inn i kjøkkenhåndkle og plast og la hvile til den blir så kald at du klarer å rive av skallet.
- Skjær i små terninger og bland med olje, sitron, koriander, chiliflak, salt og pepper.
- Tips:
Om du ikke har tid å bake paprikaen, kan du bruke ajvar som er paprika blandet med (noen ganger) aubergine. Eller erstatte den med cherrytomater som gir en annen smak. - Fortsett med kjøttet:
Gni inn litt salt og pepper i biffen og stek den enten i litt olje i en grillpanne eller klebefri stekepanne, eller på grillen. Stek 1-2 minutter på hver side og la hvile i 10-15 minutter før du skjærer kjøttet i roastbifftynne skiver. - Tips:
Du kan også bruke roastbiff til denne retten. - Bland ingrendiensene til majonesen.
- Tips:
Om du ikke har sennepsfrø, kan du bruke grov sennep.
Del baguetten opp i porsjonsbiter og smør først majones på , fordel deretter kjøtt, paprika og ruccula jevnt.
Server gjerne med båtpoteter eller potetsalat.
Se våre andre oppskrifter på biff-sandwich
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG