Du behøver ikke være vegetarianer for å sette pris på en rett dominert av grønnsaker. Det er tvert om den hotteste trenden akkurat nå, å bytte ut animalske proteiner med grønnsaker.
Fremhever smaken
Og med det fantastiske utvalget av friske grønnsaker som er i butikkene nå midtsommers, ja, da er valget enkelt.
Å grille grønnsakene fremhever smaken og gjør dem ekstra saftige. Skiver av grønnsaker pensles med olje og legges på grillen. Grill gjerne skiver av mange forskjellige grønnsaker. Det blir festlig på sommerbuffeten. Grillete grønnsaker kan serveres varme, lune og kalde.
Prøv denne oppskriften på grillet aubergin
De aller fleste grønnsaker kan grilles. Prøv for eksempel skiver av squash, blomkål, auberginer, søtpotet, sopp, halve fennikler og hel asparges direkte på grillen. Litt olje, sitron, salt og pepper er alt som skal til.
Frukt kan også grilles
Om du ønsker kan grønnsakene marineres først, men det er absolutt ikke nødvendig.
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt
Småretter og tilbehør med grillete grønnsaker