Magert svinekjøtt kan i dag kjøpes som filet, skåret i strimler og terninger, skinkebiff, snitzel og kvernet svinekjøtt. Margert som det er, med en fettprosent så lav som 2-4 %, krever det litt av den som skal tilberede kjøttet. Kjøtt med en litt rosa, men varm kjerne smaker bedre og er saftigere enn gjennomstekt kjøtt. Skal kjøttet stekes som biff så bruk ikke for sterk varme, og stek ikke kjøttet for lenge. Strimlet svinekjøtt kan med fordel legges rett i kokende kraft eller suppe uten å bli stekt først.
Wok med svinekjøtt, eplemos og chili
Fremgangsmåte
- Strimle grønnsakene og chili. Dynk dem i sitronsaft.
- Varm olje i en wok/stekepanne og tilsett strimlet svinekjøtt og la det brunes.
- Kok opp vann til nudlene og la nudlene koke ca. 3 minutter.
- Tilsett eplemos i pannen og la det trekke med svinekjøttet. Tilsett grønnsaker og chili i woken. La kjøtt og grønnsaker godgjøre seg i 2-3 min.
- Sil av nudlene og tilsett dem sammen med grønnsakene og kjøttet.
De beste wokoppskriftene finner du her
Flere lettlagete wokretter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
Satayspyd med kylling
Fremgangsmåte
- Tre de tynne strimlene av kylling på et spyd som et trekkspill.
- Bland sammen soyasaus, ingefær, koriander og sitronsaft.
- Pensle spydene med blandingen og la det trekke en stund før de grilles.
- Like før grilling/steking, drysser du på sesamfrø.
- Grilles/stekes ca. 2 minutter på hver side.
- Serveres med ris eller salat .
Vi byr på mange andre grillspyd som bør smake
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 320.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
Wokmarinert svinekjøtt og nudler
Fremgangsmåte
- Finhakk hvitløk, chili og ingefær og bland sammen med kjøttet og soyasausen. Marinér i ca. ½ time.
- Skjær løk, purre, paprika og gulrot i ringer og biter.
- Kok nudlene etter anvisningen på pakken, sammen med krydderblandingen.
- Fres kjøttet raskt (2-3 minutter) i olje i to omganger på sterk varme. Ta ut kjøttet.
- Fres grønnsakene og bland i kjøttstrimlene.
- Bland i nudlene forsiktig til slutt.
- Smak til med soyasaus, pepper og evt. salt.
Her finner du mange flere wokretter
Og enda flere retter med svinekjøtt
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 POENG
-
84 POENG
-
77 POENG
Strimlet svinekjøtt med fennikel
Fremgangsmåte
- Brun smøret og tilsett strimlet svinekjøtt.
- Stek raskt slik at kjøttet blir gyllent.
- Tilsett finhakket purre og finstrimlet fennikel og la det frese i pannen et par minutter.
- Tilsett grønnsakskraft/buljong, créme fraiche og vin.
- Kok opp og smak til med muskat.
- La gryten trekke ved kokepunktet 5 minutter til sausen tykner.
- Serveres med kokte poteter eller basmatiris.
- Ønsker du å sette litt ekstra smak på retten kan du tilsette en liten skvett tørr sherry, eller hvitvin.
Tips: Du kan godt bruke sjalottløk i stedet for purre.
Andre deilige retter med fennikel
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 379.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 374.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Wok med bambusskudd og kylling
Fremgangsmåte
Har du ikke wok, bruk en stekepanne med høye kanter.
- Fres kjøttet raskt i olje i en panne eller wok i små porsjoner.
- Legg kjøttet til side på en tallerken.
- Vask og skjær opp grønnsakene samt ingefæren og fres dem i pannen et par minutter.
- Bland sammen alle ingrediensene til sausen i et glass med lokk.
- Rist godt og hell blandingen over grønnsakene.
- Kok opp og legg i kjøttet.
- Hell blandingen over nykokte nudler eller ris.
Tips:
Bruker du ferske bambusskudd, må de varmebehandles før de brukes i retten.
Fres alltid det strimlede kjøttet i små porsjoner, 150 g - 200 g om gangen. La kjøttet hvile mens du woker grønnsakene.
Våre beste wokoppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Spanske grillspyd med svin
Fremgangsmåte
Dagens rett kan du steke eller grille, ute som inne.
- Grillspyd: Skjær kjøttet i terninger
- Bland sammen olivenolje, paprikapulver, gurkemeie, pepper og kajennepepper til marinaden.
- La kjøttet ligge i marinaden minst 1 time.
- Tre kjøttet på spyd og grill/stek noen minutter på hver side.
- Snu og pensle ofte.
- Ris: Kok risen tetter anvisning på pakken, sammen med gurkemeie.
- Finhakk løken og skjær chilien i ringer (ta ut frøene).
- Bland sammen med risen og olivenolje.
- Server kjøtt og ris med sitronbåter.
Tips: En blanding av cherrytomater, oliven og marinert hvitløk er godt til.
Har du lyst på en annen rett med grillspyd byr vi på mange
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Eksotisk svinefilet
Fremgangsmåte
Ta fileten opp av blandingen, og grill den på medium varme i 12- 15 min.
Smør over resten av den eksotiske sausen når den er ferdig grillet.
Grillsausen passer spesielt godt sammen til svinekjøtt, men kan godt brukes til pølser, lam og storfe.
Se alle de gode grilltipsene her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Grillspyd med svinekjøtt aprikos og chili
Fremgangsmåte
Bruker du grillspyd av tre, bør de bløtlegges i vann en stund først ellers kan de ta fyr.
Skjær kjøtt og grønnsaker i tilnærmet like store biter. For å få jevn grilling på alle sider er det viktig at bitene ikke sitter for tett.
Pensle spydene med litt olje, slik at de ikke fester seg til grillen.
Grillspydene grilles rundt i 2-4 minutter.
Server grillspydene med eksotisk grillsaus og en grønn salat og litt brød. Sausen kan du få kjøpt ferdig på flaske eller du kan lage den selv.
Grillsausen passer spesielt godt sammen til svinekjøtt, men kan godt brukes til pølser, lam og storfe.
Her er veldig mange grilloppskrifter
Kylling er godt på grillen
Se alle de gode grilltipsene her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 252.50 kr Bestillingsutvalget87 POENG
Urteschnitzel for to
Fremgangsmåte
Vend kjøttet i krydderblandingen og stek det på middels sterk varme ca. 2 minutter på hver side. Trekk pannen til side og etterstek på svak varme til de er gjennomstekt.
Skjær gulrøtter på langs med en ostehøvel og del i ca. 1 cm brede strimler. Skjær purren i ringer.
Kok pastaen og legg i purre og gulrøtter når det er 3-4 minutter igjen av koketiden. Sil av vannet, ha pastaen tilbake i kjelen og bland inn fløten og buljongterningen mens kjelen står over svak varme.
Serveres evt. med baguette.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
80 POENG
Svinebiff med pasta og paprikasaus
Fremgangsmåte
Skjær kjøttet i porsjonsstykker og stek dem pent brune på alle sider. Sett inn i ovnen ved 180 grader i 5-7 minutter avhengig av tykkelsen på kjøttet. Hvis du ikke har tilgang på ovn, steker du det ferdig i pannen, helst i to omganger med en pause i mellom, for at det ikke skal bli tørt. Sett deretter til side på et lunt sted i 10 minutter. Du kan også steke kjøttstykket helt på samme måte som beskrevet over og skjære det i skiver like før servering.
Server svinebiffene med paprikasausen og nykokt pasta av den typen familien liker best. Ikke glem dampete grønne grønnsaker som broccoli eller grønne bønner. Eller salaten som gjør kokte grønnsaker langt mer spennende:
Begynn med å koke opp lettsaltet vann og blansjer (kok) grønnsakene etappevis i 1 minutt. Overfør til iskaldt vann. Bland de avkjølte grønnsakene med salat, tomater og basilikum. Drypp over olivenolje, eddik og ta noen runder med saltkverna over. Bland lett og server med en gang.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Strimlet svinekjøtt med basmatiris
Fremgangsmåte
Brun smøret og tilsett strimlet svinekjøtt. Stek raskt slik at kjøttet blir gyllent.
Tilsett finhakket purre og finstrimlet fennikel og la det frese i pannen et par minutter.
Tilsett grønnsaksbuljong og créme fraiche og smak til med muskat. La gryten trekke ved kokepunktet et par minutter.
Ønsker du å sette litt ekstra smak på retten kan du tilsette en liten skvett tørr sherry, eller hvitvin.
Serveres med basmatiris.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
80 POENG
Svinekjøtt i wok
Fremgangsmåte
- Grovriv gulrot. Skjær paprika i strimler og purre i ringer. Skjær kjøttet i tynne strimler.
- Varm oljen til det ryker svakt og brun kjøttet i små porsjoner 2-3 minutter på sterk varme. Legg til siden.
- Fres grønnsakene i olje, ha kjøttet tilbake i woken og bland sammen.
- Bland sammen buljong, maisenna og ingefær og hell over. Rør til det koker, smak til med salt og pepper og la det trekke et par minutter.
Serveres med kokt ris.
Her finner du mange flere wokretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
80 POENG
Svinekjøtt i pitabrød med chilisaus
Fremgangsmåte
Skjær purren i tynne ringer.
Fres kjøttet på relativt sterk varme i to omganger. Del det fra hverandre i små biter. Tilsett purren og stek den sammen med kjøttet til den blir myk. Dryss over salt og pepper.
Varm pitabrødene etter anvisning på pakken. Fyll pitabrødene med kjøtt og salat. Toppes med chilisaus, rømme eller annen dressing.
Tips: Istedet for pitabrød kan du bruke tortillawraps
Velg og vrak i mange flere wrapsoppskrifter her
Veldig mange oppskrifter med kjøttdeig har du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 109.90 kr Basisutvalg, kategori 184 POENG
Svinekjøtt med appelsin- og ingefærsaus
Fremgangsmåte
- Stek kjøttet på middels sterk varme i olje, i to omganger. Legg det til side.
- Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær, og skjær vårløken i centimeterstore biter.
- Fres dette ca. 1 minutt.
- Rør ut maisenna i vann og tilsett jevningen mens du rører.
- Press i saften av en appelsin.
- Kok opp på svak varme, tilsett kjøttet og smak til med salt og pepper.
- Kok pasta som anvist på pakken.
Mange flere oppskrifter med svin
De beste oppskrifter med appelsin
Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter<<
Mange deilige salater finner du her
Dressingen er vel så viktig for resultatet
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
85 POENG
Hurry-curry - lettlaget indisk gryte
Fremgangsmåte
Skjær kyllingfiletene i strimler. Varm oljen i en panne. Ha i finhakket hvitløk og ingefær og fres mykt. Tilsett kyllingstrimlene og stek jevnt. Tilsett karripasta, vårløk og paprika, rør godt mens du steker i 1 minutt. Tilsett kraft og tomatpure og kok opp. Gjenta med kokosmelken. Smak evt til med salt og pepper. Hold varm mens du koker jasminrisen etter bruksanvisningen på pakken.
Server med et dryss av hakket bladpersille og koriander.
Tips:
Denne retten kan lett lages vegetarisk ved å bytte ut kyllingen med tofu.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 252.50 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 309.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
80 POENG
Grillet og godt krydret svinefilet med paprika- og basilikumsaus og snøfriskegg
Fremgangsmåte
Bland alt krydderet godt og gni inn i kjøttet. La ligge så lange som mulig, og helst en time. Puss bort løst krydder og gni kjøttet inn med olje og legg på grillen. Stek ca 4 minutter på hver side, og legg på et serveringsfat for hvile i 10 minutter. Skjær opp i skiver.
Server den grillete svinefileten skåret i skiver med paprika- og basilikumsaus , snøfriskegg , nykokt tagliatelle og en grønn salat.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Blackened pig surprise = pytt i panne for viderekomne
Fremgangsmåte
- Skjær svinekjøttet i strimler og stek raskt på middels sterk varme med litt chiliolje. Strø på litt salt. Ta ut kjøttet av pannen.
- Skjær poteter i små terninger (eller del dem i to eller fire om du bruker små poteter). Stek potetterningene i samme panne. Tilsett evt mer olje. La det surre i pannen i ca. 15 minutter. Ha kjøttet tilbake i pannen når potetene er møre.
- Rør inn chilipulver, paprikapulver og vend inn spinatblader slik at de "smelter". Skjær maiskornene fra kolben og tilsett sammen med cornichons i tynne skiver.
- Smakt til med salt.
- Server med creme fraiche.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
-
82 POENG
Honningmarinert skinkebiff
Fremgangsmåte
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en plastpose, og legg skinkebiffene i posen i ca. 2 timer.
Ta kjøttet ut av posen, og grill det ca. 2-3 min på hver side til det er gjennomstekt.
Server gjerne med foliegrillet løk som er stekt på grillen i en spiseskje honning.
Flere gode retter med skinkebiff
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 109.90 kr Basisutvalg, kategori 184 POENG
Skinkebiff med kinakål og pesto
Fremgangsmåte
Forvarm stekeovnen til 225 °C. Vask potetene godt og del dem i båter som du legger i en langpanne med stekepapir i bunnen. Pensle med olje, urtekrydder, salt og pepper. Stek i 20 minutter.
Fres skinkebiffene på sterk varme i litt olje ca. 2 minutter på hver side. Dryss over salt og pepper og la biffene ettersteke på svak varme mens resten gjøres klart.
Del kinakålen i 8 båter. Kok opp (det lettsaltede) vannet og kok kinakålen 3-4 minutter til den er mør.
Legg litt pesto over kålen rett før servering.
Tips: Potetene blir ekstra sprø med varmluft de siste 5 minuttene.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
Fargerik salat med skinke
Fremgangsmåte
- Kok aspargesbønnene et par minutter i lettsaltet, fosskokende vann til de så vidt er møre.
- Avkjøl raskt i kaldt vann og la dem renne godt av.
- Ha på skinke i terninger/smårettskinke
- Anrett salaten på et fat og fordel aspargesbønnene over.
- Legg appelsinbåter, ananas og skinke på toppen.
- Lag fransk salatdressingog drypp over salaten.
Tips: Hvis du vil ha enda mer mat i salaten, kan du tilsette osteterninger, gjerne en med mye smak som feta.
Tips: Server med ulike brød: Ciabatta, foccacio, nan, pita, filone, panini'-brød med olje og valnøtter, brød med soltørkede tomater.
Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter
Mange deilige salater finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG