Skinkebiff med kinakål og pesto
Foto: matprat.no

Skinkebiff med kinakål og pesto

Denne retten som du lager på 20 minutter kommer du garantert å lage flere ganger.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 225 °C.
  2. Vask potetene godt og del dem i båter som du legger i en langpanne med stekepapir i bunnen.
  3. Pensle med olje, urtekrydder, salt og pepper. Stek i 20 minutter.
  4. Fres skinkebiffene på sterk varme i litt olje ca. 2 minutter på hver side.
  5. Dryss over salt og pepper og la biffene ettersteke på svak varme mens resten gjøres klart.
  6. Del kinakålen i 8 båter. Kok opp (det lettsaltede) vannet og kok kinakålen 2-3 minutter til den er mør.
  7. Rør inn smør.
  8. Legg litt pesto over skinkebiffene rett før servering.
  9. Pesto: Mos basilikum, pinjekjerner, parmesan og hvitløk i foodprosessor.
  10. Tilsett olivenolje i en tynn stråle mens maskinen går. Smak til med salt og pepper.

Tips: Potetene blir ekstra sprø med varmluft de siste 5 minuttene.

Flere gode retter med skinkebiff

Se alt du deilige du kan bruke kinakål til

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her