Spennende oppskrifter på små og store brød
Lettbakte grissini er perfekt til suppe
- 1. Prøv noen nye brødoppskrifter og baketips
- 2. Slik baker du ekte baguette
- 3. Eller hva med en retro pariserloff
- 4. Pitabrød lager du enkelt selv
- 5. Valnøttbrød hører hjemme på enhver fest
- 6. Italienernes yndlingbrød baker du lett
- 7. Også fra Sveits kommer gode brødtradisjoner
- 8. Lettbakte grissini er perfekt til suppe
- 9.
- 10. Rugbrød er knallgodt og sunt
- 11. Knekkebrød baker du enkelt selv
- 12. Slik bake du godt og glutenfritt
Hjemmelagde grissini
Fremgangsmåte
Rør ut gjæren i vannet og la stå noen minutter. Tilsett oljen. Bland mel og salt i en bolle og tilsett væsken. Rør med en treskje og kna deretter med hånden til alt er godt blandet og deigen kjennes smidig, enten i bollen eller på bakebordet.
Smør en stor bolle med olje og legg deigen oppi, deretter snur du den slik at overflaten er dekket av olje. Sett til heving på et lunt sted i noen timer til deigen har hevet til dobbel størrelse.
Ha mel på bakebordet og hvelv deigen ut av bollen. Del opp i fire-seks emner som arbeides med lett hånd og deretter deles opp i 10-20 biter.
Trill ut til tynne pølser med en diameter på 1 cm. Legg på bakeplate med to cms mellomrom og sett til heving i 15 minutter.
Steik ved 200 grader i 10 minutter til de er pent gylne. Hjemmelaget grissini holder seg fint i et par uker men smaker best de første dagene.
Se alle våre gode oppskrifter på brød og andre typer bakverk
Og dette er våre glutenfrie oppskrifter
Overrask med spennende rundstykker
Vi har flere fristende oppskrifter på rundstykker
Og vi har flere fristende oppskrifter på scones
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
- 1. Prøv noen nye brødoppskrifter og baketips
- 2. Slik baker du ekte baguette
- 3. Eller hva med en retro pariserloff
- 4. Pitabrød lager du enkelt selv
- 5. Valnøttbrød hører hjemme på enhver fest
- 6. Italienernes yndlingbrød baker du lett
- 7. Også fra Sveits kommer gode brødtradisjoner
- 8. Lettbakte grissini er perfekt til suppe
- 9.
- 10. Rugbrød er knallgodt og sunt
- 11. Knekkebrød baker du enkelt selv
- 12. Slik bake du godt og glutenfritt