Spennende oppskrifter på små og store brød
Italienernes yndlingbrød baker du lett
- 1. Prøv noen nye brødoppskrifter og baketips
- 2. Slik baker du ekte baguette
- 3. Eller hva med en retro pariserloff
- 4. Pitabrød lager du enkelt selv
- 5. Valnøttbrød hører hjemme på enhver fest
- 6. Italienernes yndlingbrød baker du lett
- 7. Også fra Sveits kommer gode brødtradisjoner
- 8. Lettbakte grissini er perfekt til suppe
- 9.
- 10. Rugbrød er knallgodt og sunt
- 11. Knekkebrød baker du enkelt selv
- 12. Slik bake du godt og glutenfritt
Slik lager du enkelt focaccia
Fremgangsmåte
- Lag en elastisk deig, så bløt som mulig, av mel, vann olje og gjær.
- La heve i ca 30 minutter - trykk deigen ut i en dyp form.
- Stikk hull i deigen med fingrene og hell over oljen, legg på løk.
- Stek foccaciaen ved 240 grader i 15-20 minutter.
Se alle våre oppskrifter på focaccia
Se alle våre gode oppskrifter på brød og andre typer bakverk
Og dette er våre glutenfrie oppskrifter
Overrask med spennende rundstykker
Vi har flere fristende oppskrifter på rundstykker
Og vi har flere fristende oppskrifter på scones
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Focaccia i dampovn
Fremgangsmåte
Dag 1:
Bland sammen vann og mel, og elt i en kjøkkenmaskin til deigen er jevn og smidig. Det tar ca. 5-8 minutter på middels hastighet.
Dekk deigen til med plastfolie, og la den hvile i romtemperatur i minimum 4 timer, gjerne over natten.
Dag 2:
Smuldre gjæren oppi autolyse-deigen fra dag 1, og elt i en kjøkkenmaskin til gjæren er løst opp (ca. 5-8 minutter). Tilsett saltet og elt videre i ca. 5 minutter.
La deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 3-4 timer.
Dekk en ildfast form (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir, og pensle papiret lett med olje – gjerne en smakfull krydderolje.
Ta deigen ut av bakebollen og kjevle den ut til den passer i formen. Pensle raust med olje, strø over ønsket topping (f. eks. løk, tomater, krydder osv), og dytt dette godt ned i deigen med fingrene. Det er fint å gjøre dette før andre heving, slik at toppingen får satt seg godt i deigen og ikke blir liggende løs på toppen.
Dekk formen med plast og la brødet heve i ca. 2 timer.
Start med å steke brødet på 180 °C med 25 prosent damp* og stek i 15 minutter. Slå deretter av dampfunksjonen, og stek videre i 20-25 minutter med varmluft (180 °C) eller over/undervarme (200 °C) til skorpen blir gyllenbrun.
Ta foccaciaen ut av ovnen og pensle på et nytt lag med olje, slik at skorpen blir enda mykere. Løft den deretter ut av formen, og avkjøl på rist.
* Med SousVide-ovn stilles dampnivået til «Fuktighet Medium»
Se alle våre oppskrifter på focaccia
Overrask med spennende rundstykker
Drikke som passer til denne oppskriften
- 1. Prøv noen nye brødoppskrifter og baketips
- 2. Slik baker du ekte baguette
- 3. Eller hva med en retro pariserloff
- 4. Pitabrød lager du enkelt selv
- 5. Valnøttbrød hører hjemme på enhver fest
- 6. Italienernes yndlingbrød baker du lett
- 7. Også fra Sveits kommer gode brødtradisjoner
- 8. Lettbakte grissini er perfekt til suppe
- 9.
- 10. Rugbrød er knallgodt og sunt
- 11. Knekkebrød baker du enkelt selv
- 12. Slik bake du godt og glutenfritt