Guide
Spennende oppskrifter på små og store brød
Pitabrød lager du enkelt selv
Redaksjonen
05 Februar 2018 - 10:00
- 1. Prøv noen nye brødoppskrifter og baketips
- 2. Slik baker du ekte baguette
- 3. Eller hva med en retro pariserloff
- 4. Pitabrød lager du enkelt selv
- 5. Valnøttbrød hører hjemme på enhver fest
- 6. Italienernes yndlingbrød baker du lett
- 7. Også fra Sveits kommer gode brødtradisjoner
- 8. Lettbakte grissini er perfekt til suppe
- 9.
- 10. Rugbrød er knallgodt og sunt
- 11. Knekkebrød baker du enkelt selv
- 12. Slik bake du godt og glutenfritt
Slik baker du pitabrød
Fremgangsmåte
- Ha mel i en bolle. Pisk ut tørrgjæren i lunkent vann. Ha i olje og salt og rør det inn i melet.
- Tips:
Ved å blande inn grovt mel i blandingen, får du en annen type pitabrød. - Kna til fin fast form elastisk og ikke klissete. Enten for hånd eller med kjøkkenmaskin.
- Dekk bakebollen med kjøkkenhåndkle og la heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Ha deigen ut på et melet bakebord, og arbeid til smidig. Del inn i 16 emner og bak dem ut som når du lager rundstykker. La etterheve i 10 minutter.
- Kjevle bollene flate - ca 1 cm. Legg dem på en stekeplate med bakepapir. La etterheve under kjøkkenhåndkle til nesten dobbel størrelse, ca. 45 min.
- Stek pitabrødene midt i ovnen ved 225 grader i 8–10 minutter.
- Pitabrødene blåser seg opp og det er dette som skaper hulrommet i brødene.
- Avkjøl på rist.
Del pitabrødene langs kanten og fyll dem med med pålegg, dressing og grønnsaker. Du kan også pensle med olje og grille rett før servering.
Se alt det deilige du kan bruke pitabrød til
Her får du mange veldig gode oppskrifter på brød i mange varianter.
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
- 1. Prøv noen nye brødoppskrifter og baketips
- 2. Slik baker du ekte baguette
- 3. Eller hva med en retro pariserloff
- 4. Pitabrød lager du enkelt selv
- 5. Valnøttbrød hører hjemme på enhver fest
- 6. Italienernes yndlingbrød baker du lett
- 7. Også fra Sveits kommer gode brødtradisjoner
- 8. Lettbakte grissini er perfekt til suppe
- 9.
- 10. Rugbrød er knallgodt og sunt
- 11. Knekkebrød baker du enkelt selv
- 12. Slik bake du godt og glutenfritt
Forsiden akkurat nå