Spennende oppskrifter på små og store brød
Rugbrød er knallgodt og sunt
- 1. Prøv noen nye brødoppskrifter og baketips
- 2. Slik baker du ekte baguette
- 3. Eller hva med en retro pariserloff
- 4. Pitabrød lager du enkelt selv
- 5. Valnøttbrød hører hjemme på enhver fest
- 6. Italienernes yndlingbrød baker du lett
- 7. Også fra Sveits kommer gode brødtradisjoner
- 8. Lettbakte grissini er perfekt til suppe
- 9.
- 10. Rugbrød er knallgodt og sunt
- 11. Knekkebrød baker du enkelt selv
- 12. Slik bake du godt og glutenfritt
Finsk rugbrød
Fremgangsmåte
Smuldre gjæren i bakebollen og bland med lunken surmelk og vann. Bland mel, krydder og salt og rør inn den lunkne væsken. Elt godt og lenge. Deigen skal være elastisk og så fast at den slipper bollen. Bruk gjerne eltekroken til kjøkkenmaskinen.
La den heve under plast på lunt sted ca.1 time. Ha deigen på bakebordet og del den i 10 biter. Form brødene til runde boller som klappes flate og legges på bakeplate.
La de flate bollene heve ca. 20 minutter på lunt sted. Stekes ved 200 °C i 15 minutter. Avkjøl på rist utildekket.
Se alle våre gode oppskrifter på brød og andre typer bakverk
Og dette er våre glutenfrie oppskrifter
Overrask med spennende rundstykker
Vi har flere fristende oppskrifter på rundstykker
Og vi har flere fristende oppskrifter på scones
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Dansk rugbrød
Fremgangsmåte
Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen skal være klissete.
Dekk bakebollen med plast. La deigen stå i minst 4 timer, gjerne natten over.
Tilsett gjærblandingen, hvetemel og sirup i fordeigen.
Elt deigen godt, på laveste hastighet dersom du bruker kjøkkenmaskin. Deigen vil fortsatt være litt klissete.
Dekk bakebollen med plast, og la den stå i ca. 1 time.
Del deigen i 2 like store emner. Form avlange brød.
Legg dem i smurte 2-litersformer. Trykk deigen forsiktig ned i formene med en våt hånd.
Dekk formene med et klede, og la dem stå på et lunt sted i 25–30 minutter til brødene fyller formene.
Sett stekovnen på 225 grader.
Stek brødene nederst i ovnen på 225 grader i 40–60 minutter. Avkjøl på rist.
Se alle våre gode oppskrifter på brød og andre typer bakverk
Og dette er våre glutenfrie oppskrifter
Overrask med spennende rundstykker
Vi har flere fristende oppskrifter på rundstykker
Og vi har flere fristende oppskrifter på scones
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
- 1. Prøv noen nye brødoppskrifter og baketips
- 2. Slik baker du ekte baguette
- 3. Eller hva med en retro pariserloff
- 4. Pitabrød lager du enkelt selv
- 5. Valnøttbrød hører hjemme på enhver fest
- 6. Italienernes yndlingbrød baker du lett
- 7. Også fra Sveits kommer gode brødtradisjoner
- 8. Lettbakte grissini er perfekt til suppe
- 9.
- 10. Rugbrød er knallgodt og sunt
- 11. Knekkebrød baker du enkelt selv
- 12. Slik bake du godt og glutenfritt