Ukens kake

Caketail med sjokolade, pasjonsfrukt og Baileys Salted Caramel

Med denne desserten får du dekket godtesuget  - og litt til

Med denne desserten får du dekket godtesuget - og litt til

Kremete fyldig, syrlig, søtt og salt i hver munnfull.
Aase E. Jacobsen
01 April 2021 - 10:00

Navnet sier at dette er en dessert forbeholdt de voksne, men du kan fint lage den i en barnevennlig utgave. Da erstatter du rett og slett likøren med hjemmelaget salt karamellsaus. 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig 

Caketail med sjokolade, pasjonsfrukt og Baileys Salted Caramel

Caketail med sjokolade, pasjonsfrukt og Baileys Salted Caramel

Fremgangsmåte

  1. Pasjonsfruktcurd:
    Hell sukker, eggeguler og pasjonsfruktjuice i en ildfast skål og plasser den over et vannbad i en kasserolle med kokende vann. Rør hele tiden sånn at eggene ikke koagulerer. Når kremen har blitt tykk, tar du den av varmen og rører i smøret. La curden  kjøles ned.
  2. Melkesjokolademousse:
    Finhakk melkesjokoladen og legg den i en bunke. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen. Rør om til en klumpfri krem. Tilsett Baileys Salted Caramel og rør om. Sett i kjøleskap over natten. Visp deretter opp med elvisp til en kremet mousse.
  3. Karamellsaus:
    Legg alle ingredienser utenom smør, sjokolade og Baileys Salted Caramel i en kasserolle. Kok opp og la småkoke i et par minutter. Smelt inn smør og sjokolade under omrøring. Rør til slutt inn Baileys Salted Caramel la nedkjøles.
  4. Montering:
    Legg 1 cm sjokolademousse i bunnen på et glass med rett kant. Skjær opp hver sjokolademuffin i 4 cm-tykke skiver, trykk ut rundinger i samme størrelse som glasset (enkleste er å trykke ut med et likedant glass), og legg en skive over moussen. Legg på enda et lag av mousse, deretter curd, og en skive sjokolademuffins til. Legg til slutt på en topp med mousse. Hell karamellsausen over og bryt biter av sjokoladeegget over for dekor.

Lyst på en annen kake? her finner du over 900 oppskrifter 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Diageo

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her