Oppskrifter påskegodteri
Påskeharer på tre ulike måter
Påskeharer marsipan
Fremgangsmåte
Mal mandlene i en matprosessor. Gjør dette gjerne to ganger og siste gang med melis.
Bland inn eggehvite og tragant og jobb med marsipanen til den får en fin konsistens.
Pakk marsipanen i plast og la den hvile i 2-3 timer i kjøleskap.
Rull disse delene til en ball.
Form dem begge som en dråpe med spissen mot deg.
Kutt så spissen av dråpen i to.
Sett på en av disse en liten rosa ball til stump.
Kutt spissen av den andre dråpen også i to. Denne blir altså hodet og ørene.
Sett på perler til nese og øyer og stikk et smil med et av verktøyene fra modelleringssettet.
Lag flere slik at det blir en hel gjeng.
Her finner du alle våre oppskrifter på konfekt
Drikke som passer til denne oppskriften
Påskeharer
Fremgangsmåte
Bland sammen alle ingrediensene til deigen. Form deigen til litt avlange boller. Trykk inn to hull i hver bolle ved hjelp av for eksempel skaftet på en teskje.
Tips:
I stedet for sukkerbrød kan du bruke innmaten i hveteboller fra i går.
Smelt sjokoladen over vannbad, og drypp litt sjokolade i bollehullene. Trykk inn en Coca cola-flaske i hvert hull - det blir til hareører, og legg bollene på rist til sjokoladen har stivnet.
Pensle den ene siden av bollene med sjokolade, og legg på rist til sjokoladen har stivnet. Vend bollene, og pensle den andre siden.
Sett på et kakepynthjerte som snute på hver bolle før sjokoladen stivner. Form øyner, følehorn og munn ved å sprøyte på glasur. Trykk fast en pinne i hver bolle. Oppbevares kjølig.
Glasur:
Pisk ingrediensene sammen til en fast, seig masse, helst med miksmaster.
Fyll glasuren i en plastpose og sprøyt på kaker.
Her finner du alle våre oppskrifter på konfekt
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Grove påskeharer
Fremgangsmåte
- Bland mel, salt og sukker i bakebollen. Rør gjæren ut i lunkent vann. Hell gjæren i melblandingen sammen med oljen, og elt deigen til den er smidig. Ha eventuelt i mer mel eller vann til deigen slipper bollen.
- Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 40 minutter).
- Del deigen i 32 like store deler. Til hver hare trenger du to deler. Lag to dråpeformede stykker. Skjær et snitt i hvert stykke, fra den spisse til den butte. Fest stykkene mot hverandre, slik at de butte endene blir henholdsvis kropp og hode, mens spissene blir ben og ører. Sett harene til etterheving (20–30 minutter).
- Pensle påskeharene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.
Alle kan bli en dyktig brødbaker
Er du klar for å prøve surdeig?
Brød kan bakes i krukke - må prøves
Dette brødet er som et måltid i seg selv
Ost i loffdeigen gir ekstra smak
Dette kan bli din nye grovbrødfavoritt
Rug og spelt gir maksimalt med smak
Se alle våre andre gode brødoppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få ukens kake som nyhetsbrev