Oppskrifter påskegodteri
Kuler er ekstra raske å lage
Kokos- og cashewboller
Fremgangsmåte
Til fruktpureen blandes bær og sukker i en gryte. La koke i 5 minutter, kjør i blender, sil og sett i fryseren.
Til bollene kjøres nøtter, sukker og kokos i blender. Tilsett frossen fruktpuré til ønsket konsistens. Massen skal kunne rulles til små boller.
Rull bollene i kokos.
Her finner du alle våre oppskrifter på konfekt
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få ukens kake som nyhetsbrev
Drikke som passer til denne oppskriften
Rawkuler med salt
Fremgangsmåte
Bruk en food-prosessor og kjør mandlene til de er mandelsmør. Det tar ca ti minutter. Da er «smøret» mykt og oljete.
Tilsett de andre ingrediensene med unntak av saltet, og kjør det sammen til blandingen er som en fast deig.
Smak til med salt. Rull faste fine kuler, og rull dem i kokos.
Oppbevar dem kjølig i en tett boks.
Her finner du alle våre oppskrifter på konfekt
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få ukens kake som nyhetsbrev
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
Sitronkuler med kesam og gin
Fremgangsmåte
Finhakk sjokoladen. Kok opp kremfløte, sitronsaft og glukose, og tøm det over den finhakkede sjokoladen. Start med å røre i midten av bollen i små sirkler med en slikkepott. Rør til du får en glatt masse. Dersom du ikke får blandingen smidig og glatt, kan den med fordel kjøres litt med stavmikser eller i matprosessor.
Avkjøl massen til 34 °C. Rør inn romtemperert smør, kesam og gin. Sett massen til avkjøling natten over ved 12-16 °C. Når massen er stivnet, lager du kuler på størrelse med et kirsebær med et kulejern eller en liten skje.
Dypp kulene i temperert melkesjokolade, og rull dem i melisen. La kulene ligge en stund i melisen slik at sjokoladen stivner.
Tips: Du kan godt bruke hvit sjokolade i stedet for melkesjokolade.
Her finner du alle våre oppskrifter på konfekt
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få ukens kake som nyhetsbrev