Dessert er innafor, kanskje en kake også
Rask iskrem med bær fra fryseren, kesam eller skyr
Fremgangsmåte
Kjør alt i en foodprocessor og form til kuler eller fyll isbeger. Serveres med revet hvit sjokolade, frisk frukt eller bær.
Tips:
For at isen skal bli fast nok er det viktig at bærene er dypfryste.
Om du bruker yoghurt i stedet for kesam/skyr, blir den litt mer flytende.
Se alt du kan lage med sommerens bær
Mange deilige desserter finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
Frisk ostekake
Fremgangsmåte
Du trenger en rund kakeform, 22 cm i diameter, eller flere mindre. Det tar noen timer før ostefromasjen er stiv, så lag gjerne kaken kvelden før den skal serveres.
Smelt smør i en stekepanne. Tilsett kjekssmuler og stek blandingen gyllenbrun.
Sett ringen til kakeformen på et serveringsfat og trykk kjeksblandingen ut i denne.
Lag sitrongelé etter anvisning på pakken, men med halv vannmengde.
Avkjøl, men ikke la den stivne. Er uhellet ute kan du varme den forsiktig opp igjen.
Bland cottage cheese, yoghurt og eggeplommer i en food processor og tilsett i den avkjølte geleen.
Visp eggehvitene stive og bland dem forsiktig inn til slutt.
Hell ostefromasjen over kjeksbunnen i formen og la kaken stivne i kjøleskapet.
Rett før servering pynter du kaken med sitronmelisse og gjerne bær eller frukt.
Det kan være lurt å bruke food processor til å knuse kjeksene.
Lyst på en annen ostekake? Her er 35 andre du kan velge
Her får du svært så praktiske kokketips
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG