Mat
Lette pastaretter, både varm og kald
Redaksjonen
01 Januar 2017 - 06:10
Cannelloni med chili og cottage cheese og tomatsaus på siden
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
- Kok opp lettsaltet vann i en stor kjele. Kok lasagne-platene eller pastarørene (noen av gangen) i ca 4 min.
- Ta dem forsiktig opp.
- Bland cottage cheese, chili og hvitløk.
- Fordel blandingen på platene/rørene.
- Rull dem sammen og legg dem inntil hverandre i en ildfast form.
- Strø over osten.
- Gratiner i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter til osten er gyllen.
- Tomatsaus:
- Rens og hakk løken grovt.
- Ha løk, knuste tomater, finhakket hvitløk og krydder i en food processor. Kjør sausen glatt.
- Hell tomatsausen i en kjele. La det koke opp under omrøring.
- Smak til med soyasaus eller miso.
- Server sausen ved siden av pastarullene.
- Server gjerne med en grønn salat og godt brød.
Har du lyst til å lage en annen pastarett byr vi på mange forslag
Alt om pasta i Apéritifs pastaguide
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Pastasalat med sukkererter, valnøtter og egg
Fremgangsmåte
- Kok pastaen etter anvisning på pakken.
- Tilsett kesam og finhakket sylteagurk.
- Kok sukkerertene i 1 minutt og avkjøl dem i kaldt vann. La dem renne godt av.
- Skjær stilkselleri i skiver og paprika i terninger.
- Hardkok eggene (ca 9 min). Skrell og del dem.
- Hakk valnøttkjerner.
- Bland sammen alle ingrediensene (unntak eggene) og smak til med salt og pepper
- Legg på eggene og server
Alt om pasta i Apéritifs pastaguide
Vi har enda flere salatoppskrifter å friste med
Flere oppskrifter med kesam finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå