- Du trenger en rund kakeform, 22 cm i diameter, eller flere mindre. Det tar noen timer før ostefromasjen er stiv, så lag gjerne kaken kvelden før den skal serveres.
- Smelt smør i en stekepanne. Tilsett kjekssmuler og stek blandingen gyllenbrun.
- Sett ringen til kakeformen på et serveringsfat og trykk kjeksblandingen ut i denne.
- Lag sitrongelé etter anvisning på pakken, men med halv vannmengde.
- Avkjøl, men ikke la den stivne. Er uhellet ute kan du varme den forsiktig opp igjen.
- Bland cottage cheese, yoghurt og eggeplommer i en food processor og tilsett i den avkjølte geleen.
- Visp eggehvitene stive og bland dem forsiktig inn til slutt.
- Hell ostefromasjen over kjeksbunnen i formen og la kaken stivne i kjøleskapet.
- Rett før servering pynter du kaken med sitronmelisse og gjerne bær eller frukt.
Det kan være lurt å bruke food processor til å knuse kjeksene.
Lyst på en annen ostekake? Her er 35 andre du kan velge