Det er klart at barna skal ha sin egen meny på 17. mai.

På de neste sidene finner du en rekke gode retter som passe for små og store barn

Alt om 17. mai finner du her

Nasjonaldagen er en dag da vi lager de deiligste retter. Ofte starter det med en stor frokost med alskens godt, før barnetoget setter i gang.

Is, brus og pølser hører med i løpet av dagen, og det samme gjør festbordet på ettermiddagen. Hvorfor ikke ta med barna med på matlagingen, eller la de lage sine egne grillspyd.

Nedenfor har vi samlet noen tips med lenker til flere gode retter. Dersom du ikke finner den retten du ønsker, kan du finner flere gode oppskrifter for barn i vår kokebok.

Barnas beste oppskrifter finner du her

Godt å drikke

Noe godt i glasset er alle forunt, så hvorfor ikke lage en god alkoholfri velkomstdrikk til barna? Du skal nok se at det ikke er rent få voksne som også liker et alkoholfritt alternativ.

Brus er ofte det som mange tyr til når de skal servere barn en festdrikk, men prøv å smaksette vannet heller. Det er enkelt, forfriskende og det ser utrolig delikat ut.

Vann med smak lager du selv

De beste alkoholfrie drikkene

Det søte hjørnet
Det blir ikke en skikkelig fest uten kaker, og de beste oppskriftene finner du selvfølgelig her hos oss.

Hva med å lage noen fristende marsipan- eller bløtkaker til den store dagen?

Eller hvis det er sjokoladekakene som frister for mye for små og store finner du så klart de beste oppskriftene her.

Disse marsipan- og bløtkakene må du du lage

De lekreste sjokoladekaker

Dersom du ikke finner den oppskriften du leter etter kan du se alle oppskriftene i vår store kokebok her.

På de neste sidene finner du en rekke gode retter som passe for små og store barn.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her