Det er klart at barna skal ha sin egen meny på 17. mai.

På de neste sidene finner du en rekke gode retter som passe for små og store barn

Alt om 17. mai finner du her

Nasjonaldagen er en dag da vi lager de deiligste retter. Ofte starter det med en stor frokost med alskens godt, før barnetoget setter i gang.

Is, brus og pølser hører med i løpet av dagen, og det samme gjør festbordet på ettermiddagen. Hvorfor ikke ta med barna med på matlagingen, eller la de lage sine egne grillspyd.

Nedenfor har vi samlet noen tips med lenker til flere gode retter. Dersom du ikke finner den retten du ønsker, kan du finner flere gode oppskrifter for barn i vår kokebok.

Barnas beste oppskrifter finner du her

Godt å drikke

Noe godt i glasset er alle forunt, så hvorfor ikke lage en god alkoholfri velkomstdrikk til barna? Du skal nok se at det ikke er rent få voksne som også liker et alkoholfritt alternativ.

Brus er ofte det som mange tyr til når de skal servere barn en festdrikk, men prøv å smaksette vannet heller. Det er enkelt, forfriskende og det ser utrolig delikat ut.

Vann med smak lager du selv

De beste alkoholfrie drikkene

Det søte hjørnet
Det blir ikke en skikkelig fest uten kaker, og de beste oppskriftene finner du selvfølgelig her hos oss.

Hva med å lage noen fristende marsipan- eller bløtkaker til den store dagen?

Eller hvis det er sjokoladekakene som frister for mye for små og store finner du så klart de beste oppskriftene her.

Disse marsipan- og bløtkakene må du du lage

De lekreste sjokoladekaker

Dersom du ikke finner den oppskriften du leter etter kan du se alle oppskriftene i vår store kokebok her.

På de neste sidene finner du en rekke gode retter som passe for små og store barn.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt
Dagens rett

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt

Denne palestinske tradisjonen minner om quesadillas, piroger og empanadas, men utkonkurrerer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her