Det er ikke godt å si hva som vil falle aller best i smak med denne retten, for både grønnsakene, røstien og kyllingen smaker aldeles herlig. Og best av alt: Det er fredag.
Du kan også ta en titt på våre andre oppskrifter med kylling
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Kyllingfilet med varm oliven- og kaperssalsa
Fremgangsmåte
Brun kyllingfiletene raskt på hver side og stek dem ferdige i ovnen ved 180 grader i 5-6 minutter.
Kutt alle grønnsakene og olivenene i like store terninger - ca. ½ x ½ cm. Finhakk hvitløken. Dette kan med fordel gjøres i god tid.
Når kyllingfiletene er ferdig stekt så la dem hvile mens du gjør ferdig salsaen.
Varm olivenoljen i en dyp panne og tilsett grønnsakene. Fres grønnsakene raskt under omrøring til de er gjennomvarme.
Server kyllingen med salsaen og potet- og jordskokkrösti .
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
Potet- og jordskokkrøsti
Fremgangsmåte
- Skrell og riv poteter og jordskokker grovt. Finsnitt løken.
- Bruk kjøkkenpapir og klem ut så mye væske som mulig. Bland godt og krydre med salt og pepper.
- Smelt halvparten av smøret i en stekepanne og la det bli ordentlig varmt uten at det blir brunt.
- Legg de revne grønnsakene i stekepannen og trykk dem ut til en jevnt tykk kake.
- Stek røstien ved middels varme i 6-8 minutter på hver side. Klem den sammen et par genger under stekingen slik at den setter seg.
- Bruk en stor tallerken eller et lokk som hjelp når du skal snu den.
Røstien kan godt stekes ferdig i god tid og varmes i stekeovnen.
Se alt det gode du kan bruke poteter til