Prøv noe nytt med lutefisken - eller restene?
Lefse med lutefisk og mango
Fremgangsmåte
- Lutefiskrestene bør være romtempererte. Del opp i flak.
- Smør rømme, cottage cheese, kesam el. kremost på lefsene. Fordel mango og lutefisk. Dryss over paprika og drypp over lime.
- Topp med friske skudd.
Tips1:
I stedet for mango kan du bruke finhakkete epler eller rester av ertepure, moste gulrøtter eller andre rester du måtte ha for hånden.
Tips2:
Du kan lage den som en tostada, da steker du lompene i litt olje slik at de blir sprø. Enten i panne eller noen minutter i ovnen.
Oppskrifter på både klassisk og litt mer oppfinsom lutefisk
Slik koker du lutefisk perfekt
Slik bruker du lutefiskrestene
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Snack på en lutefiskrest
Fremgangsmåte
- Varm opp rensete lutefiskrester.
- Om du bruker fryste selskapserter, kok opp lettsaltet vann. Tilsett ertene, la trekke i noen minuttter. Hell i dørslag og la dryppe fra seg.
- Bruker du ferdig kokte erter, ha i dørslag og la dryppe av seg.
- Kutt chorizopølser i små terninger. Stek med middels sterk varme.
- Bland inn finhakket rødløk. Ha i ertene. Klem over litt friskpresset lime.
Servering:
Fordel erte/chorizoblandingen på tallerkener. Deretter lutefisken. Pynt gjerne med friske urter.
Oppskrifter på både klassisk og litt mer oppfinsom lutefisk
Slik koker du lutefisk perfekt
Slik bruker du lutefiskrestene
Verdens beste ertestuing til lutefisken
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 525.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
84 POENG
Lutefisksufflé
Fremgangsmåte
- Smelt smøret og rør melet raskt ut i det til du har en tykk grøt. Fortsett å røre mens du lar den koke i to minutter uten at jevningen blir brun.
- Tilsett den kokende melken under kraftig røring. Tilsett salt, pepper og muskat. La koke videre i to minutter under stadig omrøring.
- Ta kjelen av platen, la avkjøles noe og pisk inn eggeplommene en og en. Sett til avkjøling.
- Pisk eggehvitene stive sammen med saltet. Røres forsiktig (brettes) inn i den kalde sausen.
- Fordel sausen over fisken som er renset og lagt i en smurt ildfast form (minst 1½ liter), og stek den ved 200 grader på nederste rille i 40 minutter.
- Stek bacon sprøtt og legg det på et kjøkkenpapir. Dryss over suffléen før servering.
- Server med en salat av blandet grønt samt cherrytomater i båter og en vinaigrette av 4 deler valnøttølje og 1 del sherryeddik samt litt salt og pepper.
Flere gode lutefiskoppskrifter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
Ertesuppe med lutefisk
Fremgangsmåte
- Fres sjalottløk i smør. Tilsett hvitvin og kok inn til halvparten.
- Tilsett erter og kok opp. Kjør i en mikser med fløte. Smak til med salt. Varmes opp ved servering.
- Skrell persillerot og kutt i biter. Kok helt mør i vann.
- Sil av vannet og kjør til puré med melk og smør.
- Smak til med salt og pepper.
- Ha en skje med persillerotpuré i fire dype skåler.
- Legg på noen biter med lutefisk og hell over den varme ertesuppa.
- Drypp eventuelt over noen dråper trøffelolje.
- Om du ikke bruker lutefiskrester:
- Strø godt med salt på lutefisken. La fisken stå i romtemperatur i 30-40 min. Saltet trekker væske ut av fisken og gjør den fastere.
- Bak i ovnen på 180 grader i en langpanne dekket med aluminiumsfolie. Hvis du bruker vifte bør den være ferdig etter 10-12 min.
- Avkjøl noe og plukk fisken fra hverandre. Fjern skinn og bein.
Slik koker du lutefisk perfekt
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
85 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Basisutvalget83 POENG